Nyhet

Forlik mellom Röyksopp og Lindbæk

Stridsøksen er gravlagt etter årevis med krangling.

Endelig ser det ut til at det har blitt enighet mellom gutta i Röyksopp og produsent Rune Lindbæk etter ordkrig og en runde i rettsapparatet. Saken har handlet om rettighetene til låten A Higher Place, som Röyksopp ga ut på debutalbumet Melody A.M. i 2001.

Lindbæk hevdet at dette er en kopi av låten Lift, som elektronikatrioen Drum Island, bestående av Lindbæk, Röyksopps Torbjørn Brundtland og Ole Johan Mjøs, ga ut i 1997. Sakens kjerne går på hvem som har skrevet låten, og Röyksopp gikk til motsøksmål, med påstand om at Brundtland hadde skrevet låten alene. Lindbæks krav om royalties ble avslått i Bergen tingrett i mars, og han ble idømt å betale saksomkostninger på 790,000 kroner.

Produsenten valgte da å anke saken, og i februar skulle partene møtes til en ny runde. Den runden blir det likevel ikke noe av i og med at partene nå har inngått forlik utenfor rettssalen.


Overraskende nok kan det også se ut som om Röyksopp og Lindbæk vil samarbeide musikalsk igjen i nærmeste fremtid, ifølge Dagbladet.

— Dette er en positiv måte å gå ut av noe som vi alle har opplevd tungt. Vi er nå enige om å fokusere på framtiden, der musikken skal stå i sentrum for hva vi gjør, sier partene i en pressemelding.

ANNONCE