Nyhet

Damon Albarn teaser soloskive

Sangeren og låtskriveren fra Blur og Gorillaz slipper sin første ordentlige soloutgivelse neste år.

Damon Albarn er nok mest kjent for å fronte 90-tallsheltene i Blur samt for å være den musikalske drivkraften i Gorillaz. Nå er det klart at den produktive briten gir ut sitt første ordentlige soloalbum i 2014, som følger opp utgivelsen av hans låtkomposisjoner skrevet for operaforestillingen Dr Dee i 2012.

Nøyaktig dato for utgivelsen er enda ikke kommet på plass, men Albarn har lagt ut en aldri så liten teaser-video som kan sjekkes ut i bunnen av denne artikkelen.

Tidligere i år kunne Albarn fortelle Rolling Stone at han var i studio med produsent, og XL Recording-sjefen Richard Russell, men planene om soloalbum har ligget og ulmet lenge. Albarn uttalte at Russell sto for det rytmiske, mens han selv sto for resten av låtskrivingen og musikken.


De to jobbet også sammen på Bobby Womacks album The Bravest Man In The Universe, som ble utgitt i fjor til strålende kritikk fra verdens musikkskribenter. Her på huset fikk albumet hele fem stjerner.

— Vi jobbet sammen med Bobby Womack-albumet og fant virkelig tonen. Han har gjort det fantastisk godt som musikkmogul, men jeg tror han nå har lyst til å fokusere sin energi på å produsere plater. Det å lage et soloalbum kan lett bli en katastrofe, så jeg tenker at hvis jeg først skal lage et album med navnet mitt på, skal jeg ha en god produsent med på laget. En som kan ta det ansvaret bort fra meg, sier Albarn i en utdypende kommentar til magasinet.

Albarn fortalte videre at han har planer om å legge ut på en større turné i forbindelse med albumutgivelsen, hvor han vil fremføre materiale fra hele karrieren inkludert låter han har skrevet for blant andre Gorillaz, Blur og The Good, The Bad And The Queen.


Vi gleder oss!

ANNONCE