Nyhet

Tre nye bekreftet til Øya

Nylig har debatten rundt dårlig prosentandel med kvinnelige artister på festivaler her til lands blusset opp, og i den forbindelse kunne ikke timingen på Øyas ferskeste slipp vært bedre.

Øyaprogrammet begynner å nærme seg komplett, men det dukker fortsatt opp nye navn med jevne mellomrom. Først ut i dagens slipp er Cat Power, som skal spille på festivalens hovedscene, Enga, torsdag 8. august. Hun slapp i september 2012 sitt niende studioalbum, den etterlengtede oppfølgeren til da nesten fem år gamle «Jukebox», og det første albumet med eget materiale siden «The Greatest» fra 2006.

Neste ut er Laura Mvula, det britiske soulpop-stjerneskuddet som nylig slapp sitt debutalbum, «Sing To The Moon». Et intervju med Mvula kan også leses i den siste papirutgaven av GAFFA.

Sist ut i dagens slipp er den norske duoen Mona & Maria. De debuterte med albumet «My Sun» for en drøy uke siden, et album som har blitt særdeles godt tatt i mot, og ligger an til å være en veldig korrekt lydsetting til sommeren i Middelalderparken i følge vår anmelder, som mente det er «stor pop-poesi som skapt for sommeren»:


– Arrangementene er vide, organiske og myke. Og det råder en nydelig pop-poetisk harmoni fra de blomstrende tekstene via drømmende vokaler til interessant og hippie-freidig instrumentering. Dette kunne blitt pretensiøst, men med en vidunderlig letthet i all storheten, blir det bare veldig fint.

ANNONCE