Nyhet

Iggy Pop og Cat Power i spissen for nytt hyllestalbum til Marianne Faithfull

"Det er fortsatt en sjeldenhet å høre en kvinne synge så eksplisitt om sex og fiasko"

Stjernene tar telefonen når Marianne Faithfull ringer. På en rekke sterke album denne siden av årtusenskiftet har altså den nå 76 år gamle briten fått bistand fra slike som Roger Waters, Jarvis Cocker, Warren Ellis, Nick Cave og mange flere.

Våren 2020 kom nyheten om at Faithfull var livstruende syk av COVID19. Hun overlevde – men den allerede forvitrede stemmen kan være borte for alltid. Derfor har en rekke prominente kolleger nå laget et hyllestalbum, som har fått tittelen The Faithfull og slippes fredag ​​8. desember.

Initiativet til albumet ble tatt i umiddelbar etterkant av Faithfulls COVID19-kurs og nyheten om at hun kanskje ikke kunne synge igjen.


"Jeg ønsket å gjøre noe som kunne samle inn så mye penger som mulig for Marianne," sier Tanya Pearson fra organisasjonen Women of Rock Oral History Project, ifølge The Guardian, og legger til: "Jeg tenkte på å organisere en støttekonsert, men på dette tidspunktet pågikk enda pandemien."

Blant bidragsyterne på det aktuelle albumet er Iggy Pop, Cat Power, Peaches og Shirley Manson, som har valgt å tolke klassikeren "Why D'Ya Do It?" fra mesterverket Broken English fra 1979.

"Jeg var 15 år gammel da jeg hørte den sangen for første gang, og den fikk dyp gjenklang hos meg," sier Manson til The Guardian, og utdyper:


"Jeg hadde blitt sviktet av en elsker og den sangen satte ord på følelsene mine. Jeg elsket også at tekstene var så giftige. Det er fortsatt en sjeldenhet å høre en kvinne synge så eksplisitt om sex og fiasko."

ANNONCE