Nyhet

Cat Power gjenskaper legendarisk konsert på nytt livealbum - hør to sanger her

Indielegendens gjeninnføring av den historiske Bob Dylan-konserten skal gis ut som et livealbum

Det har nå gått 25 år siden Chan Marshall – alias Cat Power – fikk et slags gjennombrudd med sitt fjerde studioalbum, Moon Pix. Siden den gang har Marshall markert seg som en av sin generasjons mest bemerkelsesverdige låtskrivere – og tolker.

I tillegg til en rekke kritikerroste album med egne låter, har Marshall dermed gitt ut tre album med personlige tolkninger av andres låter: The Covers Record fra 2000, Jukebox fra 2008 og senest fjorårets Covers, hvor låter av bl.a. , Nick Cave, Iggy Pop, Lana Del Rey og Bob Seger blir kjærlig behandlet av det nå 51 år gamle indieikonet.

Nå er det gode nyheter fra tolken Marshall i form av livealbumet Cat Power Sings Dylan: The 1966 Royal Albert Hall Concert, spilt inn nettopp i Royal Albert Hall i London høsten 2022.


Her hadde Marshall valgt å gjenoppføre Bob Dylans legendariske konsert fra 1966 fra Manchester Free Trade Hall i sin helhet – som i mange år var kjent som hans «Royal Albert Hall Concert» på grunn av en feiltekst på et piratkopiert opptak av konserten.

Dylans konsert fant sted bare uker før utgivelsen av hans store album Blonde on Blonde og inneholdt først et akustisk og deretter et elektrisk sett, og inkluderte sanger som «Visions of Johanna», «Desolation Row» og «Like a Rolling Stone».


«Dylans sanger har snakket til meg og inspirert meg mer enn noen annen låtskriver helt siden jeg begynte å høre på dem som 5-åring», sier Marshall i en pressemelding i forkant av live-albumet, som slippes 5. november.

Hun legger til: "Jeg hadde og har fortsatt så mye respekt for mannen som skapte så mange sanger som har hjulpet millioner av mennesker til å tenke bevisst og bidratt til å forme deres syn på verden. Så selv om hendene mine skalv så mye at jeg måtte beholde dem. i lomma, da føltes det som en stor ære å stå der.»


ANNONCE