Nyhet

David Bowie får stjernespekket hyllest i New York

Hyllestkonserten med blant andre Blondie, Pixies, The Flaming Lips og Patti Smith kan streames direkte via Skype fredag.

En stjernespekket hyllestkonsert i New York til ære for David Bowie (bildet) - hvor blant andre Blondie, Pixies og The Roots deltar - vil bli streamet live på nett fredag 1. april. Det skriver NME.

Arrangørene av "The Music of David Bowie" har slått seg sammen med Skype for å streame konserten. De ber til gjengjeld om donasjoner som vil gå til forskjellige musikk- og kunstorganisasjoner.

Mer enn et dusin musikere vil fremføre sine versjoner av den avdøde legendens sanger i Radio City Music Hall 1. april. Blant annet The Flaming Lips, Patti Smith, Laurie Anderson, Cat Power og flere. Donny McCaslin Group, som samarbeidet med Bowie på hans siste udgivelse Blackstar og som også inkluderer superprodusenten Tony Visconti blant deres medlemmer, vil også opptre under konserten.


"The Music of David Bowie" har funnet sted i Carnegie Hall de siste tolv årene. Artistlisten til årets konsert ble offentliggjort via The New York Times i januar, kun få timer før nyheten om Bowies død ble offentlig.

Promotør Michael Dorf sier til Pollstar at han hadde håpet at Bowie kanskje ville komme på konserten.

— Fra en promotørs synspunkt solgte konserten ut på to timer - alle de 2.800 billettene - og det har jeg aldri opplevd før. Men det er en bittersøt suksess på den måte at det nå er en hyllest til en avdød i motsetning til en hyllest til en som kunne ha vært til stede blant publikum, sier Dorf.


David Bowie døde av kreft 10. januar.

ANNONCE