Nyhet

Nytt album fra morddømte Charles Manson

Den fengslede eks-hippiens nye album har fått navnet «Just Fucking Around».

I følge musikknettstedet nme.com er den morddømte musikeren Charles Manson snart aktuell med nytt album. Manson har fått god hjelp fra den Los Angeles-baserte produsenten Manuel Vasquez, som skaffet penger til å gi ut platen gjennom crowd funding-nettsiden kickstarter.com. Albumet har fått tittelen «Just Fucking Around», og utgivelsens første opplag er på beskjedne 500 kopier.

Manson ble beryktet i California, USA og resten av den vestlige verden, som leder for kulten som av mange bare ble kalt «The Family». Siden 1969 har han sittet innesperret for sine forbrytelser, som blant annet innbefatter å ha beordret sine «familiemedlemmer» til å drepe syv mennesker. Blant dem fant man Sharon Tate, som var høygravid med barnet til regissøren Roman Polanski. Manson deltok ikke i selve mordhandlingene, men ble likevel dømt til livstid i fengsel på grunnlag av sin massive innflytelse på de enkelte morderne.

Vasquez har opplevd mye sinne og hat i forbindelse med sin involvering i plateinnspillingen, blant annet på grunn av at Manson i det hele tatt får lov til å gi ut plater – og tjene penger på platesalget – fra fengselscellen. Vasquez har derimot uttalt at albumet nok ikke vil fenge de helt store massene av musikkinteresserte.


Tuftene for platen vil være opptak Manson – som nå er 76 år gammel – gjorde på 1980-tallet, da han var innlagt på California Medicinal Facility i Vacaville. I følge Vasquez selger albumet som varmt hvetebrød, og et nytt opplag av albumet er visstnok på trappene allerede.

Charles Manson var en låtskriver med et visst talent på 1960-tallet. Manson og hans omsvermere ble til en viss grad tatt under vingen til Beach Boys-trommeslageren Dennis Wilson, som fattet interesse for Mansons låtskrivertalent og karismatiske personlighet. Midterste bror Wilson og Manson skal ha gjennomført studioinnspillinger i Brian Wilsons hjemmestudio, men disse opptakene har aldri nådd overflaten, og de ryktes å ikke eksistere i det hele tatt – men historien er i seg selv fascinerende. The Beach Boys spilte derimot inn den Manson-skrevne låten «Cease To Exist», dog under navnet «Never Learn Not To Love». Låten var å finne på Beach Boys-albumet «20/20» (1969). Det er derimot Dennis Wilson som står oppført som låtskriver, noe som fremprovoserte et brudd mellom Wilson og Manson – samt påfølgende trusler fra Manson.

Selv ble han inspirert av The Beatles og låten «Helter Skelter» til å beskrive en apokalyptisk rasekrig i sin egen tolkning av låtteksten. Berømte musikere har senere spilt inn coverversjoner av Mansons låter – blant dem finner man blant andre Guns'n'Roses, White Zombie og Marilyn Manson – sistnevnte valgte andre halvdel av sitt artistnavn nettopp på grunn av Charles Manson.


«Just Fucking Around» blir langt fra den første utgivelsen fra Charles Manson. «Lie: The Love and Terror Cult» ble utgitt så tidlig som 1970, og senere har den drapsdømte musikeren gitt ut et utall offisielle og semi-offisielle album, både med musikk og med opptak av diktopplesninger.

I april i år ble Manson nektet prøveløslatelse for tolvte gang. Han vil ikke bli vurdert for prøveløslatelse før om femten år. Manson vil da være 92 år gammel.

Se Dennis Wilson legge fra seg trommestikkene og ta seg av vokaltjenesten på The Beach Boys' versjon av «Cease To Exist», i et opptak fra 1968:


ANNONCE