Nyhet

Dårlige vibrasjoner hos The Beach Boys

Mike Love sparker tre medlemmer midt i bandets turné.

The Beach Boys ble nylig gjenforent i forbindelse med bandets femtiårsjubileum, og i samme slengen passet de på å spille inn sitt første album sammen på tjue år. Nå har bandet derimot blitt oppløst igjen, like plutselig som de fant sammen for en tid siden. Midt under den pågående turnéen i England, fikk bandets viktigste låtskriver Brian Wilson, samt de to andre originalmedlemmene Al Jardine og David Marks vite at de snart vil bli erstattet.

Denne uken kunne originalmedlemmet Mike Love melde at The Beach Boys vil fortsette å turnere – dog uten verken Brian Wilson, Al Jardine eller David Marks. De vil bli erstattet av innleide musikere, og Mike Love vil fortsette å turnere under navnet Beach Boys, noe Love har gått rettens vei for å ha rettigheten til å gjøre.

Brian Wilson har uttalt seg om det inntrufne.


– Jeg er skuffet og forstår virkelig ikke hvorfor Love ikke vil turnere med oss andre. Vi har det kjempemorsomt, og det er jo vi som er The Beach Boys.

Al Jardine har startet en gruppe på Facebook som maner Mike Love til å endre mening. Men Love – som tidligere har saksøkt både Wilson og Jardine – fastholder at beslutningen er riktig. Derimot hevder Love at han – tross alt – fortsatt ønsker å samarbeide med sine gamle bandkamerater og spille inn en oppfølger til «That's God Made The Radio», og påstår at det er en forskjell på å gå i studio med Wilson, Jardine og Marks – og å turnere sammen med dem.

«That's Why God Made The Radio» ble anmeldt av GAFFAs Ola Vikås, som stilte spørsmålstegn om albumet ble til for syns skyld, i anledningen bandets femtiårsjubileum.


– Mike Love, som konsekvent saboterte Wilsons forsøk på å utvikle bandets materiale til noe annet enn lettbeint surfpop, ser ut til å ha lagt føringene for denne skiva. Det insisterende ønsket om å tviholde på Beach Boys' tidligste låtskriverformel legger kraftige dempere på lyttergleden for albumets første halvdel. På albumets beste låt, «From There To Back Again», får Al Jardine slippe til på vokal. Låten er som en oase på ei skive som fremstår øredøvende generisk og polert, og på albumets tre siste låter hører man noe som ikke mest av alt fremstår som en pastisj over tidligere tiders glansnumre, hvor Wilsons finesse seirer over Loves regressive plattheter, skrev Vikås, og ga plata to stjerner.

31. juli i år spilte The Beach Boys i Oslo Spektrum. Wilson, Jardine og Marks vil spille sine konserter – i alle fall i denne omgangen – med bandet de var med på å grunnlegge og forme torsdag og fredag denne uken.

ANNONCE