Nyhet

Razika får nytt plateselskap

Bandet har signert med Joakim Hauglands plateselskap K. Dahl Eftf, og havner dermed i stall med blant andre Young Dreams og I Was A King.

Plateselskapet K. Dahl Eftf drives av Smalltown Supersound-generalen og by:Larm-programsjefen Joakim Haugland, og selskapet så dagens lys i august i år. Etter å ha jobbet med Smalltown Supersound i en del år, tok han skrittet og lanserte K. Dahl Eftf i samarbeid med giganten Warner Music.

– Etter å ha jobbet uavhengig med Smalltown Supersound, og underlabelene Smalltown Superjazzz og Strømland Records i nærmere 20 år, føltes tiden nå inne for å gjøre en egen label sammen med en major. Jeg har alltid hatt et godt forhold til Warner Norge, og jeg er fascinert av Warners rike tradisjon og historie. Min idé, plateselskapsnerd som jeg er, er at K Dahl Eftf skal være en liten label inne i det store apparatet, som et Asylum, Nonesuch, Elektra eller Sire – uten sammenlikninger for øvrig, forklarte Haugland i et presseskriv da K. Dahl Eftf ble presentert for pressen.

Plateselskapet hadde da allerede signert bandene I Was A King og Young Dreams. Førstnevnte band slapp for kort tid siden albumet «You Love It Here», som GAFFAs anmelder Øyvind Berekvam kalte «en kjærlighetserklæring», og fant verdig til å bli belønnet med hele seks stjerner – toppkarakter.


Nå annonserer K. Dahl Eftf et nytt band i stallen.

Bergenskvartetten Razika albumdebuterte i fjor med utgivelsen «Program 91», hvor de blandet pop og rock med ska. Albumet ble nominert til en Spellemannpris samme år og albumet fikk rosende omtale i en rekke nasjonale og internasjonale medier, til tross for at størstedelen av låtmaterialet ble fremført på klingende, pen bergensdialekt. Bandet var en av ni norske artister som spilte på SXSW-festivalen i Texas, og de fant også veien til Japan i mars i år.

Razika tar nå steget fra Smalltown Supersound og opp til K. Dahl Eftf, og med tanke på labelens samarbeid med Warner Music og deres tidligere suksess i utlandet, er det stor sjanse for at deres kommende album vil bli markedsført også internasjonalt.


– Vi synes det er veldig stas å komme på samme label som både Neil Young, Led Zeppelin og deLillos! Vi er veldig fornøyd med vår nye plate og tror Warner kommer til å gjøre flott jobb med å få den ut til resten av Norge, meddeler Razika i et presseskriv.

ANNONCE