Nyhet

Mikhael Paskalev til Eurosonic

Singer-songwriteren tar med bandet sitt og reiser til Europas største bransjefestival i januar.

Eurosonic-festivalen i den nederlandske byen Groningen er Europas største bransjetreff, og er stedet hvor mange unge og lovende band får sitt gjennombrudd for den europeiske musikkbransjen. Festivalen ble arrangert for første gang i 1996, og siden 2004 har festivalen operert med et fokusland. I år er dette landet Finland, i fjor var det Irland, og i 2010 var det Norge som ble valgt ut som fokuspunkt, med blant andre Kaizers Orchestra på programmet.

I år er blant annet den danske elektronikaartisten Rangleklods, det engelske stjerneskuddet Jake Bugg og den finske trioen Le Corps Mince De Françoise, som er noen av de heteste navnene på programmet.

På programmer i år finner man også sunnmøringen Mikhael Paskalev, som i skrivende stund er den eneste norske artisten på programmet. Hans Eurosonic-spilling er kronen på verket og er kanskje et av de tydeligste tegnene på at 2012 har vært et svært innbringende år for artisten.  


I midten av september slapp han sin debutgivelse i form av en selvtitulert EP. Utgivelsen ble anmeldt av GAFFAs Monika Tøraasen, som mente det var umulig å ikke bli sjarmert av Paskalev.

– Den første singelen hans, «I Spy», fikk masse oppmerksomhet og satte Paskalev på kartet over lovende norske musikere. I sommer kom han ut med sin andre singel, «Jive Babe», som er like fengende som debutlåten, og som også har fått mye positiv oppmerksomhet. Det er med andre ord store forventninger til de to nye sangene på denne EP-en, for ikke å snakke om forventningene til albumet som er under innspilling. De to nye sangene er kanskje ikke like fengende som de to tidligere låtene, men det er absolutt sanger jeg med glede har på øret. Paskalev har en egen evne til å lage karismatiske låter som sprer rundt seg av energi, og det er nettopp det denne EP-en gjør. Den sjelfulle stemmen, de enkle instrumentene og de meget catchy melodiene lager en energibombe man er nødt til å bli i godt humør av, skrev Tøraasen, og ga EP-en fem stjerner.

Selv om Finland er årets fokusland på Eurosonic, skal man ikke se bort fra at festivalen i den kommende tiden vil sikre seg flere norske artister. I mellomtiden kan man sjekke ut den ferske musikkvideoen til låten «Paranoia» fra finnene i Le Corps Mince De Françoise:


ANNONCE