Nyhet

Kom nærmere Snøskred

Trønderbandet Snøskred slipper sitt etterlengtede debutalbum i slutten av oktober - få med deg premieren på singel nummer to fra albumet her nå.

Snøskred slipper om drøye to uker sitt etterlengtede debutalbum, «Whiteout», via Riot Factory, og albumet kommer også i kjølvannet av navnebyttet. Snøskred er nemlig bandet som tidligere het The Avalanche, og det må for all del ikke forveksles med det nå tilsynelatende nedlagte Snöras.

GAFFA har fått lov til å by på den andre singelen fra «Whiteout» allerede nå, oppfølgeren til «We Are». Den kan du rulle deg ned på siden og sette på før du leser videre om hva Snøskreds Anja Lauvdal har å si om det kommende albumet og singelen, «Come Closer».

– Sangen er storslått, catchy og kaotisk. Rett på sak. Drivende. Den sparer ikke på kruttet. Det er også den første sangen vi spilte sammen, så det er en veldig nostalgisk låt for oss. Som med flere av våre låter er det mange fine detaljer der som man ikke hører med en gang. En del nye synther som ligger forskjellige steder i lydbildet og kommer ut og inn. Teksten handler om å leve i nuet og prøve å gjøre mest mulig ut av det man har, og der man er. Hvis alt skal være uoppnåelig så blir vi aldri fornøyde. Man kan være fornøyd med banalt og enkelt.


«Whiteout» slippes 26. oktober, og i all den tid bandet har eksistert som The Avalanche og frem til nå, så har det vært litt av en prosess.

– Dette albumet har vi gledet oss til i snart tre år! Vi har lekt oss mye i studioet hos Karl (som spiller gitar i bandet) i Trondheim, Greener Productions. Vi har gjort alt selv, bortsett fra mastering som er gjort av Jørgen Træen. Heida (som spiller bass) har tegna et sykt fint cover. Albumet inneholder låter som for meg har hver sin sjel og uttrykk, og som jeg er veldig glad i. Albumet handler om kjærlighet til livet. 

Føles det annerledes å spille i et band som heter Snøskred i forhold til å spille i et band som heter The Avalanche?


– Akkurat navnebyttet har ikke hatt så mye å si for oss, men bandet har utviklet seg helt siden vi startet. Så bandet i sin startfase - som The Avalanche, er ganske annerledes enn det bandet vi spiller i nå. Vi fikk en del omtaler av 7" vi slapp i vår fra blogger i USA og England, og da var det flere som påpekte at navnebyttet markerte en "ny retning" for oss. Da vi begynte var vi et shoegaze-band, uten at jeg selv egentlig visste hva shoegaze var. Men etter hvert som vi fikk spilt mer sammen, har musikken utviklet seg til å høres mer og mer ut som oss. Mer rock, mer glad, mer improvisasjon, flere rare detaljer og et varmere sound.

Hele albumet må vi vente 16 dager til for å høre, men den storslåtte, catchy, kaotiske, rett på sak og drivende nye singelen kan man høre umiddelbart:

SNØSKRED - Come Closer by Riot Factory


ANNONCE