Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Snøskred, som spiller både i Trondheim og Oslo, Peter Bjorn And John på John Dee og Hajks releasekonsert på Parkteatret er blant denne ukas sterkeste liveanbefalinger.

Denne ukas sterkeste liveanbefalinger fra GAFFA-redaksjonen inkludererer blant andre Snøskred (bildet), som spiller både i Trondheim og Oslo, Peter Bjorn And John på John Dee og Hajks releasekonsert på Parkteatret.

Det er mandag, men den er ikke blå – for det er så mange fine konserter å glede seg over denne uka. Dessuten er det påske snart.

Denne uka anbefaler vi blant andre Peter Bjorn And John på John Dee, Snøskred (bildet), som spiller både i Trondheim og i Oslo, Hajks releasekonsert på Parkteatret og The Switch som skal hjem til Torshov. Mye bra av både norske og utenlanske artister på konsertscener rundt omkring i landet vårt de neste dagene, altså.


LES OGSÅ: Mer interessert i tull enn i å gi publikum en solid musikalsk opplevelse.

Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten, kan disse sendes til [email protected].

Snøskred: Moskus, Trondheim, 7. april


Trondheim-bandet Snøskred har siden utgivelsen av førsteplaten, Whiteout, omrokkert på både medlemmer og musikalsk intensitet (fra tung shoegaze til mer elegant 90-talls-indie). Denne uka spiller de først i hjembyen Trondheim, så i Oslo, og fans av både tung shoegaze og elegant 90-talls-indie anbefales å ta turen.

Snøskred spiller på Dattera Til Hagen i Oslo dagen etter, lørdag 8. april.


KJØP: Billetter til Snøskred på Moskus.

Se hele programmet til Moskus her.

The Switch: Hvaskjer, Oslo, 7. april


Spellemann-vinnerne i The Switch er klare for å dra hjem denne uka, til Torshov, med Torshov-albumet B for the Beast. Noen album har et geografisk sentrum, og for andrealbumet til The Switch er dette sentrumet Torshov. På fredag tar de med seg dette albumet hjem dit, til Hvaskjer.

The Switch spiller på Victoria Cafe & Pub i Bergen dagen etter, 8. april.


KJØP: Billetter til The Switch på Hvaskjer.

Se hele programmet til Hvaskjer her.

Hajk: Parkteatret, Oslo, 7. april


Bandet Hajk, oppkalt etter et svensk TV-program, slapp debutalbumet sitt i februar i år. Et album vår anmelder omtalte som «en svært sterk debut», en påstand som sto helt i stil med den øvrige anmelderstanden i landet. Nå skal Oslo-bandet endelig spille releasekonsert, og det er nesten unødvendig å si at man burde ta turen dit.

Det herlige kollektivet Mats Wawa skal varme opp.

LES OGSÅ: Fra notater på mobilen til popkulturelle høydepunkt.

KJØP: Billetter til release-konserten til Hajk.


Se hele programmet til Parkteatret her.


Peter Bjorn & John: John Dee, Oslo, 7. april

Det svenske indieorkesteret Peter Bjorn and John ble dannet i 1999 og er nok mest kjent for superhiten Young Folks fra 2006, men har markert seg med en rekke andre indieperler, også, både før og siden. I disse dager er de aktuelle med albumet Breakin' Point, som følger opp kritikerroste Gimme Some fra 2011. Det er duket for en kveld med både nye og gamle favoritter, med andre ord.

 


KJØP: Billetter til konserten.

Se hele programmet til Rockefeller/Sentrum Scene/John Dee.

Acres Wild: Mono, Oslo, 7. april


Oslo-bandet Acres Wild har akkurat sluppet ny EP, Mona, noe de skal feire på Mono i Oslo førstkommende fredag. Parallelt med ferdiggjøringen av fjorårets debutalbum reiste bandet til Halden for å spille inn sin neste EP. Denne gangen med målet om å lage banddrevet, mikrobudsjetts og selvprodusert garasjepop. Innspillingen ble ledet an av bandets gitarist Simen Følstad Nilsen (Aiming for Enrike, Honningbarna), som også debuterer som vokalist på to av låtene.

EP-ens singel Falling Out of Love Again ble inkludert i Spotify sin internasjonale «Weekly Buzz»-liste.


KJØP: Billetter til Acres Wild på Mono.

Se hele programmet til Mono.

Foxing: Revolver, Oslo, 9. april


Inide-/emo-yndlingene i Foxing tar endelig turen til Norge. Bandet, som har opparbeidet seg et rykte for å være et særdeles godt liveband, har vært på turné nesten konstant de siste årene og har ikke latt seg stoppe av frastjålet utstyr eller andre hinder de har møtt på veien. De spiller en kombinasjon av emosjonell indierock og mer pompøs post-rock. Sammen har de med seg Fog Lake, som muligens er på vei til å ta over tronen til Alex G som kongen av lo-fi-soveromspop. Det norske bandet Youth Pictures Of Florence Henderson skal også spille.

KJØP: Billetter til Foxing-konserten i kjelleren på Revolver.


Se hele programmet til Revolver.

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem du gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!

Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.


ANNONCE