Nyhet

Riot Factory feirer seg selv

Plateselskapet fyller to år, og inviterer til bursdagsfest på John Dee med kake, ballonger, festlige hatter og et knippe band på scenen.

Det delvis trondheimsbaserte, delvis hovedstadsorienterte plateselskapet Riot Factory har den siste tiden markerte seg sterkt som en av de mest spennende plateselskapene i Norge, blant annet ved å gi ut band som Highasakite, Bendik (bildet), Therese Aune, Amish 82, Sameblod og Snøskred. Sistnevnte band ga mot slutten av oktober ut albumet «Whiteout». Utgivelsen fikk svært god omtale av GAFFAs anmelder Daniel Rausand, som kalte det en av fjorårets mest interessante utgivelser.  

I midten av juli kom dessuten nyheten om at plateselskapet inngikk samarbeid med musikkgiganten EMI, noe som innebar at EMI fra august av begynte å distribuere Riot Factory-utgivelser, blant dem altså «Whiteout», samt Bendiks «Drømmen Gjør Meg Ingenting» og Therese Aunes «Billowing Shadows, Flickering Light», som kom i henholdsvis oktober og november.

– I 2012 har vi gitt ut shitloads med utrolig god musikk, jobbet oss halvt i hjel og generelt hatt det utrolig travelt, men herrefred hvor artig det er også! Vi driver fortsatt labelen vårt fra kjøkkenbordet og i pauser fra (den egentlige) jobben, men vi synes vi etter hvert har blitt ganske flinke til det, skriver Riot Factory-ledelsen i et presseskriv.


Det synes vi, også, og dermed er det helt på sin plass at plateselskapet feirer seg selv og sitt toårsdag på John Dee i Oslo, førstkommende fredag, 11. januar. I tillegg til kake vil et lite, men solid knippe band og artister stå på scenen, og blant disse finner man før nevnte Therese Aune, Snøskred og Bendik, som alle har hevdet seg godt da plateåret 2012 skulle oppsummeres i rosende ordelag.

Etter bursdagskonsertene på John Dee blir det klubb med DJ-duoen X Hansen på Bushwick Bar.

ANNONCE