Nyhet

Jake Bugg til Norge

Det pur unge singer-songwriter-stjerneskuddet gjester hovedstaden og Parkteatret til våren.

Forrige mandag slapp den atten år gamle låtskriveren og gitaristen Jake Bugg fra Nottingham i England sitt selvtitulerte debutalbum. Som syttenåring spilte han på en scene for unge talenter under Glastonbury-festivalen, og på grunnlag av denne opptredenen fikk han kontrakt med plateselskapet Mercury Records.

Bugg – hvis egentlige navner er Jake Edwin Kennedy – har til tross sin unge alder allerede opplevd en del blest i hjemlandet, hvor musikkpressen og fans har sammenlignet han med storheter som selveste Bob Dylan og den skotske nasjonalskalden Donovan. Disse sammenligningene til også GAFFA-skribent Morten Skogum utgangspunkt i, da han i forrige uke anmeldte Jake Buggs platedebut.

– De fjorten sangene på Jake Buggs debutalbum er alle bærere av en lang singer/songwriter-tradisjon. Attenåringen fra Nottingham er i så måte ingen fornyer. Viktigere enn det er derimot fyrens evne til å lage gode sanger, ja fordømt gode sanger alderen tatt i betraktning. Albumet setter raskt tonen med åpningssporet «Lightning Bolt», et rocka spor hvor kassegitaren får selskap av elektrisk gitar og trommer, som en «Dylan goes electric». For det er ikke til å komme utenom at Bugg legger seg tett opptil mesteren selv, slik også skotten Donovan gjorde, riktignok ikledd en noe nyere drakt som kan minne om The Tallest Man On Earth så vel som Oasis. Tekstene tar på sjarmerende og troverdig vis utgangspunkt i Buggs eget liv og omgivelser, uten at de er noen mesterverk. Historiene fortelles uansett på autentisk vis, både i ballade, vise- og bluesform. Den klangfulle vokalen kommer tydeligst fram på den vakre «Simple As This». Et gjennomført debutalbum fra en forbløffende ung fyr, skrev Skogum, og skjenket attenåringens debutalbum hele fem stjerner av seks mulige.

Til våren får Oslo-publikummet muligheten til å se Bugg spille live. Fredag 15. mars spiller nemlig Jake Bugg på Parkteatret på Olaf Ryes plass i Oslo. Billetter til britens konsert er allerede i salg via Billetservice.

Sjekk ut Buggs debutalbum og gjør deg opp en mening selv:

ANNONCE