Nyhet

Inviterer til debatt om kjønnsbalanse

Førstkommende torsdag skal det debatteres om hvorfor kjønnsbalansen i norsk musikkliv er så skjev. Stedet er Litteraturhuset, og panelet består av en rekke profilerte kvinner i norsk musikkliv.

Initiativtagere for debatten er AKKS Oslo – hvis organisasjon nylig feiret sitt trettiårsjubileum – og Ny Debatt, som i følge vedtektene er «en debattserie av og for ungdom som arrangeres av Litteraturhuset og Barne- og ungdomsorganisasjonene i Oslo (UngOrg)».

Temaet for debatten er altså hvorfor kjønnsbalansen er skjev i norsk musikkliv, når den i nærmest alle andre bransjer er mye mer balansert. Panelet skal blant annet diskutere hvilket bilde unge jenter får seg forespeilet av musikk i mediene, og om viktigheten av kvinnelige forbilder.

På den kommende debatten vil panelet bestå av bookingagent i Atomic Soul, Anita Halmøy Wisløff, TrustMe Records-grunnlegger Marit Karlsen, lydtekniker Kristina Ringvold og sangeren og låtskriveren Hanne Hukkelberg (bildet). Ordstyrer for debatten er Kristin Danielsen, som til daglig jobber som direktør i MIC, Norsk Musikkinformasjon.


– AKKS feirer 30 år som organisasjon i 2012, og vi lurer fremdeles på hvorfor det ikke er flere jenter i musikkbransjen. Vi er stolte av å ha samlet en gjeng med så bra damer til å sitte i panelet, og vi tror det blir en spennende samtale om et viktig og aktuelt tema, sier Runa Brandal Myklebust, styreleder i AKKS Oslo, i et presseskriv.

Debatten vil foregå i kjelleren på Litteraturhuset førstkommende torsdag, 1. november, klokken 19.00. Det er gratis inngang og fri aldersgrense.

ANNONCE