Nyhet

Fem nye navn på by:Larm-programmet

Februarfestivalen offentliggjorde en håndfull nye artister på sitt program før helgen, med både norske, svorske og danske bidrag.

By:Larm hadde sitt første artistslipp for bare få uker siden, og i helgen slapp de fem nye navn som man vil kunne se når festivalen går av stabelen rundt midten av februar. Blant de første navne som ble offentliggjort fant man blant andre Billie Van, hardcoreynglene i Okkultokrati og bergenssurferne i Hvitmalt Gjerde.

Da festivalen annonserte det andre artistslippet i helgen, ble det preget – naturligvis – av både større og mindre navn, samt både norske og utenlandske band.

Svorske Karin Park har høstet lovord for sitt siste album, «Haywire Poetry». Albumet kom i begynnelsen av september, og ble anmeldt av GAFFAs Sandra Mileo, som kalte den både retro og moderne på én gang.


– «Highwire Poetry» er en gjennomprodusert plate der synthene og bassen får spillerom, men det er først og fremst Park som vokalist som forblir det interessante i dette tilfellet. Klubbraceren «Thousand Loaded Guns» mot slutten av platen, lar produksjonen være dominerende – en egenskap som i tidligere spor mest har tilfalt stemmen. Som resten av «Highwire Poetry», er den både moderne og retro og gir deg de gode minnene fra synthmusikken du vokste opp med, skrev Mileo om Parks fjerde studioalbum, og ga utgivelsen fire stjerner. 

Indierockerne i danske Efterklang er en av sitt hjemlands største band, og er signert på det svært prestisjefylte plateselskapet 4AD. For en drøy uke siden slapp trioen sitt fjerde studioalbum, som fikk navnet «Piramida». Som navnet kanskje tilsier, ble albumet inspirert av danskenes reise til den nedlagte og fraflyttede, russiske gruvebyen Pyramiden, som ligger drøyt fem mil nord for Longyearbyen på Svalbard. Plata ble anmeldt av GAFFAs Michael José Gonzalez.

– Efterklang har enda en gang skapt et forlokkende univers, som byr på både lydlandskaper og poplåter som fortjener å bli opplevd gjennom et par høretelefoner. Med seg fra «Magic Chairs» (deres tredje studioalbum, journ. anm.) har bandet en befriende umiddelbarhet som bidrar til at man kan nyte godt av gjenkjennelsens glede etter kun et par gjennomlytninger, mens stadig nye detaljer springer frem i de blåtonede hjørnene av albumets lett mørke og melankolske mesterstykker. «Piramida» rommer en samling imponerende sterke låter som kun føyer flere gode assosiasjoner til bandets evner, og det er som om det på forbilledlig vis har lykkes Efterklang å tre enda et trinn opp den kvalitative trappen og gjøre det umulige ved å overgå seg selv med et fremragende album, hvis ti låter kommer til at gjøre seg godt som et soundtrack til årstiden, skrev Gonzalez og ga plata fem stjerner.


I tillegg til Karin park og Efterklang presenterte by:Larm også navn som Noonie Bao, Winhill/Losehill og Bow To Each Other.

ANNONCE