Nyhet

11 essensielle album du må høre i november

Disse albumene er de viktigste som blir sluppet i årets siste høstmåned, ifølge GAFFA-redaksjonen.

Vi går i dag over i årets siste høstmåned, vi har stilt klokkene til vintertid og det slippes en del nye album fremover. 

Vi har plukket ut 11 av disse, de vi mener er månedens mest essensielle plateutgivelser.

Listen er som følger:


Tommy Tee & Joddski – NRS – 4. november

De to hiphop-legendene Joddski og Tommy Tee har samarbeidet mange ganger før, men dette blir deres hittil største samarbeid når de nå gir ut sitt første ordentlige album sammen. Albumet har fått tittelen NRS (forkortelsen til Tommy Tees P3-program National Rap Show) og er ifølge dem selv "dogmatisk", siden alt er skrevet og spilt inn sammen i studio.

Første smakebit fra det heter Æ E Old School. Hør den her:

Lambchop – FLOTUS – 4. November


Nashville-bandet Lambchop er aktuelle med det 12. albumet i rekken. Selv om bandet har byttet ut over tolv forskjellige medlemmer gjennom årenes løp, er stammen Kurt Wagner fremdeles med.


FLOTUS følger opp Mr. M fra 2012, som ble anmeldt til fem stjerner her i GAFFA.

Den første singelen (på 18 minutter!) lover dessuten svært godt for det nært forestående albumet. Hør den her:


Efterklang – Leaves – The Colour of Falling – 4. november 

I begynnelsen av 2014 annonserte det danske bandet Efterklang en avskjedskonsert – at det ville bli ”den siste konserten med Efterklang slik du og vi kjenner det.”

Den danske suksessgruppen understreket at de ikke ble oppløst, men at de ville endre måten de jobber, skaper og opptrer på.


I fjor ”gjenoppstod” bandet med operaen ”Leaves – The Colour of Falling”, og denne måneden slipper de et album med samme tittel som operaen.

Deres forrige album, Piramida, ble sluppet i 2012 og fikk fem stjerner her i GAFFA.

Hør en smakebit fra det kommende albumet her:

Robbie Williams – Heavy Entertainment Show – 4. november


Den britiske artisten Robbie Williams har holdt det gående en stund nå, og om kort tid slipper han nytt album, hans ellevte i rekken.


Oppfølgeren til 2013-albumet Swings Both Ways inneholder låter som er co-skrevet av blant andre Ed Sheeran, Brandon Flowers og John Grant. Albumet er ifølge ham selv resultatet av tre år med låtskriving.

Hør singelen Party Like A Russian her:


The Megaphonic Thrift – Få Meg Til Verden I Tide – 11. november

Når Spellemann-vinnende The Megaphonic Thrift (bildet) slipper nytt album denne måneden, har de gått nye retninger. De har skiftet språkdrakt fra engelsk til norsk, og mens deres forrige album Sun Stare Sound – som ble anmeldt til toppkarakteren seks stjerner her i GAFFA i fjor – var et tungt og gitarorientert album, vil Få Meg Til Verden I Tide være mer preget av synth og de nye samarbeidspartnere Njål Paulsberg (Young Dreams, Put Your Hands Up For Neo-Tokyo) og Emil Nikolaisen (Serena Maneesh).

Hør den første singelen fra det kommende albumet her:

Sleigh Bells – Jessica Rabbit – 11. november


Den Brooklyn-baserte duoen Sleigh Bells – som består av Derek Miller og Alexis Krauss – albumdebuterte i 2010 med utgivelsen Treats, og i disse dager er de klare med sitt fjerde album.


De har sluppet flere smakebiter allerede. En av dem er I Can Only Stare, som Miller har uttalt at er hans favoritt fra Jessica Rabbit, og som delvis skal være inspirert av deres kjærlighet for The Smiths.

Hør singelen her:


Hanne Kolstø – Fest Blikket – 11. november

Hanne Kolstø er tilbake med sitt syvende album (på seks år!), hennes andre i 2016. Hun slapp Live At Tøyenkirken tidligere i år, der hun plukket sine tidligere låter fra hverandre og ga de en akustisk innpakning. Nå er hun tilbake til den mer elektroniske popmusikken, men denne gangen med norske tekster. Fest Blikket markerer ifølge henne selv et nytt kapittel i hennes karriere, og i utgangspunktet ble det spilt inn som et instrumentalalbum.

Fjorårets album, While We Still Have Light, ble anmeldt til fem av seks stjerner her i GAFFA: ”Albumet er nok et bevis på at Hanne Kolstø er en av landets mest stødige og spennende artister. Hun beveger seg stadig på nye stier og forsøker nye innfallsvinkler til musikken. Og hver gang ender det med et resultat som det bare er å bøye seg i støvet for”, sto det blant annet i anmeldelsen.


Hør Stein/Saks her:

Martha Wainwright – Goodnight City – 11. november


Den kanadisk-amerikanske artisten Martha Wainwright er klar med nytt album denne måneden. Det er elleve år siden hun albumdebuterte, og som sine familiemedlemmer (Rufus og Loudon), har hun imponert med både plater og konserter siden. 

Hun er kjent for å lage personlige plater, som 2012-albumet Come Home To Mama, som handlet om det hun gikk gjennom etter at hun mistet sin mor, Katie McGarrigle, samtidig som hun selv fikk barn. Albumet fikk for øvrig fem av seks stjerner her i GAFFA.

Hør Proserpina fra det albumet her:

Metallica - Hardwired…To Self-Destruct – 18. november


Metallicas nye album er bandets første siden Lou Reed-samarbeidet Lulu fra 2011, og deres første utgivelse under eget navn siden Death Magnetic fra 2008. Det markerer dermed gruppens lengste pause mellom to albumutgivelser. Hardwired…To Self-Destruct er et dobbeltalbum med 12 låter som har en spilletid på til sammen 80 minutter.


Hør singelen Moth Into Flame her:

Justice – Woman – 18. november


I juni slapp den franske duoen Justice sin første nye låt på fem år, og noen få måneder etter det igjen slapp de enda en låt, samtidig som de annonserte at de snart var klare med et nytt album. Bandet, som består av Gaspard Augé og Xavier de Rosnay, har en egen evne til å blande rock og dansegulv, selv om de i et intervju med GAFFA for noen år siden uttalte at de verken ser på seg selv som et rockeband, eller prøver å få folk til å danse.

Woman er deres tredje fullengder.

Hør Safe And Sound, den første singelen fra det kommende albumet, her:

The Weeknd – Starboy – 25. november


Kanadiske The Weeknd, som i går annonserte at han kommer tilbake til Norge neste år, er aktuell med sitt tredje album.


Det følger opp fjorårets suksess Beauty Behind The Madness, som ble tildelt fem av seks stjerner her i GAFFA. ”Velprodusert, grandiost og melankolsk med en sterk nerve”, skrev blant annet vår anmelder om albumet.

Hør singelen Starboy her, som er laget sammen med den franske duoen Daft Punk:


Hvilke album gleder DU deg mest til å høre denne måneden. Legg gjerne igjen en kommentar under artikkelen eller på vår Facebook-side.

ANNONCE