Nyhet

Eks-festivalsjef dømt

Den tidligere lederen for Quartfestivalen i Kristiansand, Arild Buli, ble i helgen dømt til ett års fengsel for en rekke forhold.

Quartfestivalen i Kristiansand ble arrangert hvert år fra 1991, og mot slutten av nittitallet var festivalen den desidert største og mest populære i Norge. Toffen Gunnufsen – som nå er leder for festivalen Supersonic Kilden – var festivalsjef frem til 2006, og under hans tid i Quart ble sørlandsbyen på mange måter satt på kartet, særlig internasjonalt.

I 2008 ble festivalen avlyst grunnet sviktende billettsalg. En rekke artister var allerede bekreftet på programmet, blant annet Death Cab For Cutie, Lykke Li, Interpol, Kool Keith og Röyksopp. Stiftelsen bak festivalen slo seg deretter konkurs.

Påfølgende år ble det derimot festival, etter at Buli etablerte selskapet Quart Holding for å drive festivalen videre. Han annonserte videre – nokså overraskende – at budsjettet for 2009-festivalen ville ligge på 50 millioner kroner, noe som var det tredobbelte av budsjettet for 2008. På programmet dette året fant man artister som Slash, Ozzy Osbourne, Black Eyed Peas, Chris Kornell og Korn (bildet).


Det var etter at festivalen på nytt gikk konkurs i 2009 at påtalemyndighetene skal ha fattet interesse for saken. I følge Fædrelandsvennen ble festivalens daværende sjef, Arild Buli, tiltalt for en rekke forhold etter konkursen, blant annet for brudd på bokføringsloven, ligningsloven, merverdiavgiftsloven og skattebetalingsloven. Festivalen skal ha gått konkurs med en gjeld på hele 38 millioner kroner.

Buli var selv en av de største kreditorene i boet, og da konkursen var et faktum, hadde han 18 millioner kroner utestående. Buli gikk senere personlig konkurs og er nå arbeidsledig, men likevel må han i følge dommen betale tilbake 1,4 millioner kroner til skattemyndighetene, og det innen to uker. Han ble i tillegg dømt til ett års fengsel, hvor han må sone ni måneder.

ANNONCE