Nyhet

Depeche Mode med nytt i 2013

Trioen holder derimot kortene tett til brystet når det kommer til detaljene rundt deres forestående, trettende studioalbum. I mai legger bandet ut på verdensturné.

Intet navn. Ingen utgivelsesdato. Intet plateselskap. Journalister fra verdens musikkmagasiner spurte seg varme og røde om Depeche Modes forestående album på pressekonferansen bandet holdt i går i Paris. Journalister og fans er derimot pent nødt til å holde seg.

– Vi vet ikke en gang hva videoen vi akkurat viste til dere heter, fortalte bandet Andrew Fletcher med et skjelmsk smil, og henviste til den svarthvite og nokså abstrakte musikkvideoen som viser bandet i studioet i forbindelse med innspillingen av det kommende albumet. Videoen innledet pressekonferansen som bandets egen hjemmeside har talt ned til de seneste fjorten dagene.

Inntil videre er det altså ikke mye nytt å melde, foruten tre velopplagte musikere, som svarte på spørsmål om alt fra en nylig avlyst konsert i Israel og å opptre live med låten «Never Let Me Down Again».


Turneen – som i likhet med det forestående albumet er uten navn – starter i Israel i Tel Avivs Hayarkon Park tirsdag 7. mai neste år. Depeche Mode vil ikke legge turen innom Norge denne gangen, men både Parken i København og Peace & Love-festivalen i Borlänge i Sverige vil få besøk av de evigunge synthlegendene, henholdsvis 13. juni og 27. juni.

Depeche Mode har vært aktive i 32 år, noe som også ga bandet anledning til å reflektere over sin egen karriere på pressekonferansen.

– Vi har blitt eldre. Vi kjenner hverandres styrker og svakheter, og vi kommer godt overens med hverandre, uttalte bandets gitarist og låtskriver, Martin Gore, et utsagn som fikk støtte av bandets vokalist, Dave Gahan.


– Vi arbeider godt sammen. Gjennom årene har vi opplevd mange opp- og nedturer, men styrken til å fortsette finner vi i musikken, våre lojale fans og våre opptredener. Vi er glade for at vi fortsatt lager musikk, og at vi har gjort det nesten halve livet. Det utrolig at vi fortsatt får lov til å gjøre det vi elsker, sa Gahan til det fremmøtte pressekorpset.

Låtene på det kommende albumet er skrevet av både Gore og Gahan. Resultatet av deres kreative prosess ble tjue låter som skulle kokes ned til et album.

– Det har vært flere mennesker involvert i låtskrivingsprosessen. Det har vært en spennende prosess, hvor sangene hele tiden har utviklet seg, sa Gahan under pressekonferansen, og han kunne også fortelle at alle låtene var ferdiginnspilt.


På spørsmålet om bandet på det kommende albumet hadde skrevet sin drømmelåt, svarte Martin Gore at det var vanskelig å velge bare én låt som deres definitive.

– Vi har med tiden skrevet så mange låter at det blir vanskelig å velge. Men på det nye albumet er det tre-fire låter som er oppe på vårt aller høyeste nivå. De befinner seg på samme hylle som noe av det aller, aller beste vi har skrevet, sa Gore.

Dermed er det bare å begynne å glede seg til det nye albumet kommer. Når dette skjer, er det derimot ingen som vet.


ANNONCE