Nyhet

Cat Power er konkurs

En syk Chan Marshall i økonomisk ruin avlyser turnéplanene sine.

Cat Power – hvis borgerlige navn er Chan Marshall – uttaler at hun er nødt til å avlyse sin europaturné, som etter planen skulle føre henne til byer som Amsterdam, Köln, Berlin, Hamburg, München, Milano, Bologna, Zürich, Paris og Brüssel. Marshall hadde derimot ikke planlagt å legge turen innom verken Norge eller resten av Norden i denne omgangen.

Tidligere i dag postet sangerinnen et bilde på Instagram med følgende beskjed:

– Jeg blir tvunget til å avlyse min europaturné, da jeg har gått konkurs og kjemper mot angioødem (en slags hudbetennelse,ikke ulik elveblest journ. anm.). Jeg har ikke kastet inn håndkleet helt enda, men jeg prøver å finne ut hva som er best å gjøre. Jeg er knust. Jeg har jobbet så hardt, skrev Marshall, og la til:


– Jeg ble syk dagen etter at «Sun» ble utgitt, og jeg har kjempet for å holde alle deler av meg i likevekt: Sinnet, ånden og kroppen sunn, fokusert og jordnær. Jeg gjør som best jeg kan. Jeg elsker denne planeten, og jeg vil ikke gi opp, selv om jeg blir nødt til å legge en ny strategi for min egen sikkerhet og helbred, skrev artisten og låtskriveren.

Chan Marshall har tidligere slitt med både alkoholproblemer og sin mentale helse, noe som har ført til at hennes tidligere konserter tidvis har fortonet seg som noe bisarre og usammenhengende. «Sun»-turneen er heller ikke de første som går i vasken for artisten. Da hun slapp det klassiske albumet «The Greatest» i 2006, ble den påfølgende konsertrundreisen avlyst som følge av metale utmattelse og alkoholmisbruk.

«Sun» var artistens niende album, og kom i butikkene i begynnelsen av september i år. Albumet ble anmeldt av Lars Löbner Jeppesen.


– Albumets elleve låter er fremført, spilt inn og produsert av sangerinnen selv, og det er en ikke liten bedrift for den tidligere så sky sangfuglen, for låtene sprudler av livsbekreftende fantasi og mot. Fantasien kan spores i hennes musikalske valg, der forløper som en detaljrike fester av synth, loops og programmerte beats. Ja, man kan få sine grooves på albumet, og ikke kun når hun rapper (ja, rapper) på låter som «3, 6, 9» eller «Peace & Love». Hennes mot viser seg i tekstene, som denne gangen er vendt ut mot verden, og hun forsikrer seg om at alles liv har opp- og nedturer, men at vi skal huske å rette fokuset fremover. At Marshall stadig synger som en drøm er ikke overraskende, men at samtlige låter er blant Marshalls aller bedte, er jammen noe av en bedrift. Samlingens hovedverk er dog uomtvistelig den elleve minutter lange «Nothin' But Time», en umenneskelig vellykket poplåt, som halvveis uti introduserer gjesten Iggy Pop, som kommer snikende med sin værbitte crooning, og sammen tryller de frem en øyeblikkelig gåsehudsklassiker, skrev Jeppesen, og ga albumet intet mindre enn seks stjerner – toppkarakter.

ANNONCE