Nyhet

Black Sabbath i studio med stjerneprodusent

I følge Sharon Osbourne er det legendariske hardrockbandet Black Sabbath nå i studio sammen med stjerneprodusenten Rick Rubin.

Sommeren var en rotete årstid for Black Sabbath-fans, som måtte leve seg gjennom spekulasjoner om en gjenforening, for å så få den brutalt knust da originaltrommeslager Bill Ward (bildet, andre fra høyre) i midten av mai trakk seg fra hele prosjektet, etter sigende grunnet økonomiske uenigheter. Bare dager senere opptrådde vokalist Ozzy Osbourne, gitarist Tony Iommi og og bassist Terry «Geezer» Butler sammen på O2 Academy i hjembyen Birmingham, sammen for første gang siden 2005.

Osbourne forlot opprinnelig Black Sabbath etter utgivelsen av bandets åttende studioalbum, «Never Say Die!» i 1978, men Osbourne ble gjenforent med de andre medlemmene i januar 2010, bare drøye ni måneder etter at Osbourne hadde gått rettens vei for å forhindre Iommi i å gjøre rett på bandnavnet.

I juni i år fortalte Osbourne i et intervju med det britiske musikkmagasinet NME at bandet hadde kommet sammen og skrevet rundt drøyt femten låter, og at de også hadde en anelse om hva de ville kalle det kommende albumet. Noen slippdato var derimot ikke klart.

I et intervju med den australske radiostasjonen Triple M forteller Ozzy Osbournes kone, America's Got Talent-dommer Sharon Osbourne, at bandet har gått i studio med den nær legendariske produsenten Rick Rubin. Fru Osbourne fortalte også at bandet har planer om en verdensturné i løpet av neste år.

Rick Rubin blir av noen kalt den viktigste og mest innflytelsesrike produsenten de siste tjue årene. Han startet plateselskapet Def Jam i 1982, og selv om selskapet tidlig markerte seg som et hiphopselskap – med artister som LL Cool J og Beastie Boys i stallen – var de også plateselskapet som signerte thrashmetallgigantene i Slayer i tiden rett før utgivelsen av klassikeren «Reign in Blood» fra 1986.

Som produsent har Rick Rubin vist en enorm spennvidde i sine samarbeider, da han har produsert vidt forskjellige artister som eksempelvis før nevnte Slayer og Beastie Boys, men også Danzig, Johnny Cash, Tom Petty, Donovan, Red Hot Chili Peppers, Justin Timberlake, U2, Shakira, Metallica og The Avett Brothers, for å bare nevne en brøkdel av artistene som har benyttet seg av Rubins tjenester.

Det kommende Black Sabbath-albumet – skulle det faktisk bli virkelighet – vil bli deres nittende studioalbum, det første siden «Forbidden» fra 1995, den gang med Tony Martin på vokal og ingen andre originalmedlemmer enn Tony Iommi i rekkene.

ANNONCE