Nyhet

Se The Megaphonic Thrifts nye video

Videoen til «Broken Glass/Yellow Fingers» kaster lys over tidligere visuelle sprell fra bandet.

Støyrockkvartetten The Megaphonic Thrift fra Bergen har etter hvert blitt drevne på å skaffe seg brillefine musikkvideoer. Deres forrige visuelle utspill ble anført av Mona Fastvold Lerche, som altså ikke bare er kjent for sin rolle i Hotell Cæsar, men som også viser seg å være en dreven regissør. Videoen til «Fire Walk With Everyone» viste en rekke kvinners noe obskure tilværelse i skogen og kvasiokkulte fritidssysler. The Megaphonic Thrifts nye video til låten «Broken Glass/Yellow Fingers», derimot, kaster lys over en tidligere musikkvideo fra bandet.

Musikkvideoen til «Tune Your Mind» begynte nemlig med en blek herre som har falt fra himmelen og landet på en fuktig og svart bergensgate en mørk kveld, og dennes vandring inn i en surrealistisk og maskekledd natt, utvilsomt inspirert av tysk, ekspresjonistisk film fra mellomkrigsårene, Nicolas Roegs «The Man Who Fell To Earth» (1976) og Jim Jarmuschs «Dead Man» (1995).

Bandets nye video til låten «Broken Glass/Yellow Fingers» begynner i tiden før mannen lander på jorden, og er utført i samme, sorthvite stil. Gjennom å følge med på historien og trekke slutninger på egen hånd, kan man derimot ane at mannen i videoen til «Tune Your Mind» kanskje slett ikke er den han utgir seg for. Se også opp for melkebading og slimete fotbad!

Videoen er regissert av berlinbosatte Petri Henriksson, og produksjonen er av bergensforetaket Blank Blank.

Låtene «Tune Your Mind», «Fire Walk with Everyone», «Broken Glass/Yellow Fingers» og «Moonstruck» – som også fikk en flott video – er alle hentet fra The Megaphonic Thrifts andre og selvtitulerte andrealbum, som ble utgitt i begynnelsen av februar i år. Albumet ble anmeldt av GAFFAs Isabella Greffel, som mente bandet hadde foretatt et vellykket klassehopp.

– Alle drar til slutt på alderen, og de som har levd lengre enn oss påstår ofte at livet blir bedre for hvert år som går – som med god vin. Sånn er det med The Megaphonic Thrift også. Altså, de beskyldes ikke for å ha blitt gamle og grå – snarere tvert i mot. Her handler det om å bearbeide et allerede fundamentalt godt uttrykk og å søke etter å perfeksjonere det – eller lagre det på fat om du vil. Fra deres debut-EP, «A Thousand Years Of Deconstruction», til det hyllede debutalbumet, «Decay Decoy», tok The Megaphonic Thrift et sjumilssteg – først og fremst forankret i et bedre produsert album med betraktelig bedre lyd. Denne gangen har de nok en gang lagt mil bak seg, men nå handler det i overveidende grad om det musikalske. Og det har de gjort uten å kassere det bifalte uttrykket de har bygget opp som varemerke. De støyete partiene er mer subtile og fraserte. Vokalene har fått en lettere hypnotiserende klang, og tempoet er på sett og vis dratt noen hakk ned. På denne måten kommer de lekende detaljene mer frem, og gir de støyete partiene enda mer substans. «Broken Glass/Yellow Fingers» og «Tune Your Mind» er de som først og fremst skiller kli fra hvete, og vitner om at bandet har tatt et steg opp en klasse siden forrige utgivelse. Det spenstige med The Megaphonic Thrift denne gangen er at de er mindre umiddelbar og mer laidback enn tidligere, og samtidig inviterer inn i et mystisk univers, skrev Greffel, og ga plata fem stjerner.

Se videoen til «Broken Glass/Yellow Fingers»:

The Megaphonic Thrift — Broken Glass / Yellow Fingers from Blank Blank on Vimeo.

ANNONCE