Nyhet

Jimi Hendrix slipper album

Albumet «People, Hell and Angels» vil bestå av et knippe hittil uutgitte låter av den legendariske gitarhelten, som døde høsten 1970.

Karrieren til låtskriveren, vokalisten og gitaristen Jimi Hendrix varte ikke engang i et tiår, likevel klarte artisten å sette varige spor etter seg, i form av sitt aggressive og ekspressive gitarspill som forente den relativt nyetablerte rocken med arven etter den afroamerikanske bluesmusikken.

Sammen med britiske Mitch Mitchell og Noel Redding slapp han tre album i løpet av 1967 og 1968 under navnet The Jimi Hendrix Experience, før han byttet ut britene med amerikanerne Buddy Miles og Billy Cox og slapp livealbumet «Band of Gypsys» i 1970, kort tid før han døde. Han var da i gang med albumet «First Rays of The New Rising Sun», et album som ikke ble utgitt før i 1997, 27 år etter hans død.

Etter 1970 har det blitt utgitt en rekke album i hans navn. Et raskt søk på strømmingstjenester som Spotify avslører en imponerende rekke utgivelser, men som dessverre i mange tilfeller består av skurrete opptak fra øvinger, konserter eller regulære fester, hvor Hendrix spiller coverlåter og ufokuserte versjoner av eget materiale.  


Nå meldes det derimot at det har blitt gravd frem hittil uutgitt materiale fra Jimi Hendrix, som etter sigende skulle utgjøre grunnlaget for nok et album han ikke rakk å ferdigstille før han døde, bare 27 år gammel. Det nye albumet slippes 4. mars, og har fått navnet «People, Hell and Angels», og skal bestå av tolv låter fra gitarlegenden.

Det kommende albumet skal visstnok gi et lite innblikk i en hittil ukjent side av Hendrix, da han på låtene eksperimenterte med blåsere, forskjellige tangentinstrumenter, perkusjon og to gitarer. Låtene på «People, Hell and Angels» var skulle egentlig bli å finne på «First Rays of The New Rising Sun», men ble senere skrinlagt fra utgivelsen.

Jimi Hendrix portretteres også av Outkast-medlemmet André 3000 i den biografiske filmen «All Is By My Side», som etter planen også skal slippes i 2013. Filmen har møtt liten støtte fra Hendrix' familie, og inneholder ikke originalmusikk fra den vesntrehendte rockestjernen.  


ANNONCE