Nyhet

Flunkende ny og gratis høstlåt fra Sunturns

Sunturns byr på ny, flunkende gratis låt i høstmørket.

Julebandet Sunturns, dannet i fjor rundt plateselskapet Spoon Train, leverer både en ny jule-EP og en sjutommer med det oppløftende temaet døden om en halv måneds tid. I forkant av kan du meske deg i høstregnet og den tidlige førjulstiden med en helt gratis låt, «Autumn Affairs», om ulykkelig kjærlighet i høstmørket. 

Sunturns startet opp i 2011 med en intensjon om å spille sanger om jul og andre solrelaterte fenomener. I lineupen finner vi Sjur Lyseid (The Little Hands of Asphalt, Monzano), Ola Innset (Making Marks, The Little Hands of Asphalt), Eivind Almhjell (The Little Hands of Asphalt, Monzano), Jørgen Nordby (Making Marks, Moddi, Like Spinning) og Einar Stray (kjent fra Moddi, men mest som seg selv). 

I forbindelse med utgivelsen av debutalbumet «Christmas» hadde vokalist og gitarist Ola Innset en prat med GAFFA-redaktør Øyvind Rones og fortalte om inspirasjonen bak dannelsen av bandet:


- Det er jo inspirerende dette med Jesu fødsel og så videre, og vi trenger noe å feire når det er så satans mørkt og kaldt. Det er ikke en fin tid, det er en helt elendig tid. Nettopp derfor må den feires for ikke å bli helt uutholdelig.

GAFFAs Daniel Rausand anmeldte fjorårets julealbum og var ikke altfor jubilerende, men kunne gå god for andre halvdel. Han sa blant annet dette:

- Hovedstadens indiescene har samlet seg og dannet et juleband, og er nå klare med sin «Christmas». Gutta gir alt for å gi lytteren julestemning. Bjeller, klokkespill, sjarmerende gitarklimpring og piano er selvfølgelig med, og du finner julens glad-melankolske stemning med en gang. Vokalen gjør opplevelsen poppete og setter et indierockpreg på det hele, og det er hyggelig.


- Den første halvdelen av albumet er ganske kjedelig. Jeg kan kanskje ikke klage på at det blir for mye jul, det er jo tross alt det dette handler om. Juleplater har aldri vært min store lidenskap. Det blir oftest pompøst og blærete, men Sunturns gir deg faktisk noe helt annet enn «White Christmas», «Winter Wonderland» og «O Helga Natt». Siste halvdel på denne plata er fin, og skal jeg plukke ut et par favoritter blir det låtene «Electric Christmas» og «Losing Mine». 

Den nye EP-en og sjutommeren om døden kommer begge 25. november. Vil du se Sunturns live er det ikke verre enn å møte opp på Parkteatret 13. desember.

«Autumn Affairs» kan du høre allerede nå:


Sunturns - Autumn Affairs by spoontrain

ANNONCE