Nyhet

Indiesupergruppe med juleplate

Sunturns er navnet på bandet som består av medlemmer fra mylittlepony, Honeytraps, Monzano, The Little Hands Of Asphalt og Einar Stray.

Plateselskapet Spoon Train nøyer seg ikke bare med å lage en julelåt i år, de har nemlig opprettet et flunkende nytt band til ære for høytiden. Sunturns består av Ola Innset (mylittlepony), Sjur Lyseid og Eivind Almhjell (Monzano/The Little Hands Of Asphalt), Simen Herning (mylittlepony/Honeytraps), Jørgen Nordby (mylittlepony/Moddi) og Einar Stray.

 

The December When

Ifølge vokalist/gitarist Ola Innset var det en nødvendighet for de å realisere disse planene.

­– «Det er jo inspirerende dette med Jesu fødsel og så videre, og vi trenger noe å feire når det er så satans mørkt og kaldt. Det er ikke en fin tid, det er en helt elendig tid. Nettopp derfor må den feires for ikke å bli helt uutholdelig.»

Når GAFFA spør om det ganske lite juleaktige navnet, viser det seg at det ikke har vært enkelt å finne det riktige navnet. At The Decemberists var opptatt antok vi var litt bittert, men det var flere forslag som ble forkastet.

– «Vi vurderte lenge å kalle oss for The December When, men la det fra oss i siste øyeblikk. Shaky Sjur & The Holy Ghost var lenge en favoritt, og The Jesus & Mary Chainsaw Massacre var jo fin.»

På det kommende albumet har gjengen selv laget de ti låtene. Selv om de også liker tradisjonelle julelåter, så innrømmer de at det er vel ikke først og fremst kvalitet det går på der.

– «Det er ganske utrolig hvor mange fine julelåter det faktisk finnes, og nesten enda mer utrolig at man får lyst til å høre på julemusikk igjen hvert eneste år. Man blir innmari lei av julen cirka 28. desember, men man er absolutt klar for en ny runde når det nærmer seg midten av november igjen. Dessuten får jo denne juleplata en liten twist i og med at den faktisk er bra.»

 

Juleturné

Albumet slippes 25. november, og heter rett og slett «Christmas». De første smakebitene er allerede på plass, og i desember legger de glade indiepopperne ut på turné. Datoene som foreløpig er bekreftet er som følger: 

3. desember: Kvarteret, Bergen

6. desember: 12 Bar Club, London

8. desember: Blæst, Trondheim

10. desember: Tivoli Amfi, Moss

17. desember: Parkteatret, Oslo (med Enerhaugen Agnospel Choir)

Der kan man vente seg blant annet disse to låtene, som man kan forsyne seg av helt gratis:

Sunturns - Christmas by spoontrain

ANNONCE