Nyhet

Band of Horses til Norge

Den Ben Bridwell-ledede kvintetten inntar Bergenhus Festning og Frognerbadet til sommeren.

I dag ble det klart at amerikanske Band of Horses besøker Bergen og Oslo i juni, når de inntar henholdsvis Bergenhus Festning under Bergenfest og Frognerbadet i Oslo i forbindelse med Norwegian Wood.

Seattle-bandet Band of Horses gjorde seg bemerket i Skandinavia med sin countryinfluerte indierock allerede i 2006 da de slapp sitt første album, «Everything All The Time». Albumet nådde opp til 25. plass på den norske albumlisten, og Skandinavia har siden utgjort noe av en fanbase for bandet.

Om enn en mindre suksess i både hjemlandet og utlandet: Det var derimot på sitt andre album, «Cease to Begin» – som kom året etter debuten – at de virkelig slo gjennom, kanskje mye på grunn av hits som eksempelvis «Ode to LRC».


I 2010 kom «Infinite Arms», som ble spilt inn og gitt ut rett etter at bandet forlot SubPop. Til tross for at albumet ble gitt ut på Bridwells eget plateselskapet, ble albumet kanskje den største suksessen til bandet per dags dato, og albumet fikk topplasseringer på albumlistene i land som USA, Canada, Danmark, Sverige og Norge – hvor det nådde så høyt som andreplassen.

I september i år slapp bandet «Mirage Rock», deres fjerde album. Deres seneste album ble anmeldt av GAFFAs Rune Schlosser, som berømte bandets fokus på country foran rock.

– Bandet spiller fortsatt storslåtte rockelåter á la «NW Apt.» og «Cigarettes, Wedding Bands» fra deres bakkatalog, som bekler de mer middle-of-the-road-pregede og avdempede countrylåtene, hvor det lyriske universet står i sentrum, fra «Slow Cruel Hands of Time» – omhandlende et aldrende orkester – til emr samfunnskritiske låter som den vuggende og todelt eksplisitte «Dumpster World», og begge disse låtene forsyner «Mirage Rock» med alternative og stemningsmettede kapitler. «Guess what, you're getting old. You still gotta grow up», synger Bridwell, som føler seg som en utilstrekkelig rådgiver i hvordan livet bør leves, men som alltid ender med å prøve, likevel. Det er særlig denne ærligheten Band of Horses makter å fange på «Mirage Rock», ved å søke tilbake til et lydbilde som påkaller assosiasjoner til den fremragende debuten «Everything All The Time». Skildringen av berømmelsenspris på låten «Feud» er en av albumets mange høydepunkter, mens Glyn Johns' produksjon fremstår som nær perfekt med sin malende plassering av instrumentene i lydbildet. Luftspeilingens materialisering krever tid, men det er en god investering, skrev Schlosser, og ga albumet fem stjerner.


Band of Horses spiller på Bergenfest torsdag 13. juni og på Norwegian Wood fredag 14. juni.

Hør hele «Mirage Rock» under:

ANNONCE