Nyhet

Radio Nova feirer 30 år

Oslos studentradio, Radio Nova, starter denne uken feiringen av sitt 30-årsjubileum - åpner feiringen med konserter på Gamla på lørdag.

16. mars 2012 markerer Radio Nova sin 30-årsdag, og dette feires med en hel uke med arrangementer. Blant arrangementene finner vi også en rekke konserter, med en intim start på kalaset på Gamla i Oslo lørdag 10. mars. Her byr de på en ganske så eksklusiv konsert i form av Half Japanese. Konserten er deres aller første i Oslo, dog bandmedlem Jad Fair har besøkt Oslo flere ganger tidligere, blant annet sammen med kompisen Daniel Johnston. Half Japanese har for lengst oppnådd kultstatus med sine rare skranglete og bråkete poplåter.

– Half Japanese oppfant DIY-rocken på 70-tallet, og var favorittbandet til blant andre Kurt Cobain, som forøvrig hadde på seg Half Japanese-tskjorte da han ble funnet død i 1994. At vi for første gang kan presentere Half Japanese i Oslo er noe byens musikkelskere burde sette pris på.

I tillegg spiller punkerne i Böyen Beng samme kveld. Men det er ikke bare gamle favoritter og nostalgi på programmet, Radio Nova har også huket tak i en del ferskere navn. Fra vårt naboland Sverige har de hentet inn dama som gjorde cello kult på by:Larm tidligere i år, Linnea Olsson. Og av nye norske talenter finner man Billie Van, Mathias Stubø, Kakkmaddafakka, Dark Times og Death By Unga Bunga.

Konsertprogrammet under jubileumsuka ser slik ut:

10. mars, Gamla: Half Japanese, Böyen Beng
12. mars, Blå: Billie Van, Jad Fair
15. mars, Parkteatret: Linnea Olsson, Mathias Stubø Band, Kakkmaddafakka
16. mars, Betong: Martin Hagfors, Dark Times, Death By Unga Bunga

Gå til novafest.no for mer informasjon om jubileumet.

ANNONCE