Nyhet

Træna offentliggjør programmet

Trænafestivalen ble utsolgt lenge før noen artister ble meldt klare for festivalen - nå er programmet klart, og det er neppe mange som sitter med en billett som angrer.

Trænafestivalen feirer 10 år i år, og det var mange som stolte blindt på at festivalens bookingfolk skulle levere varene. Samtlige billetter var nemlig kjøpt allerede i februar, et par måneder før artistene ble offentliggjort. Nå er programmet klart, og her finner man flere av artistene som har levert store øyeblikk i festivalens historie - i tillegg til en rekke helt ferske navn.

Mest oppsiktsvekkende er kanskje at den svenske 80-tallsstjernen Neneh Cherry kommer sammen med The Thing. Den noe usannsynlige kombinasjonen slipper albumet «The Cherry Thing» i midten av juni. Manu Chao skapte stor stemning på festivalen så sent som i 2011, men etter å ha ønsket å komme tilbake snarest mulig, returnerer også han til Træna i 2012.

Hvert år knyttes det også stor spenning rundt hvem som skal gjøre den beryktede konserten i Kirkehellern, et sted som ofte omtales som den mest spektakulære settingen for en konsert her til lands. I år er det Ingrid Olava som har fått æren, og hit skal hun ha med seg flere gjestemusikere.


Den komplette lineupen ser slik ut:

Neneh Cherry & The Thing, The Whitest Boy Alive, Ane Brun, Manu Chao, Sivert Høyem, Ingrid Olava, Halvdan Sivertsen, Beglomeg, LCMDF, Josh T. Pearson, Todd Terje, Razika, Moddi, Death By Unga Bunga, Lukas Graham, Mhoo, Æ og Dem, Lång-Kalle, Sisÿ Ey

Første smakebit fra «The Cherry Thing» er allerede ute, og det er en cover av Suicides «Dream Baby Dream»:


Neneh Cherry & The Thing: Dream Baby Dream by smalltownsupersound

ANNONCE