Nyhet

Tellé Records med egen festival

Mikael Telle gjentar suksessen fra «Den Elleville Festen» og arrangerer festival i august. Programmet tuftes på lokale navn.

Da den fremtidige plateselskapsdirektøren Mikael Telle og hans venn Kai Stoltz arrangerte «Den Elleville Festen 1» på Kvarteret i Bergen i 1997, la det økonomiske overskuddet fra arrangementet grunnlaget for Tellé Records.

I årene som fulgte, ble Tellé Records etter hvert et plateselskap man kunne regne med. Foretaket ble en sentral del av den såkalte bergensbølgen, som ble ledet an av artister som Röyksopp, Kings of Convenience, Bjørn Torske, Annie og Datarock – som alle har gitt ut skiver på plateselskapet.

Da Tellé i samarbeid med Erlend Øye kompilerte samleutgivelsen «Opplett» i 2008, kunne man nesten si at bergensbølgen skylte innover det norske musikklivet for annen gang. På plata fant man bidrag fra band som John Olav Nilsen & Gjengen, Fjorden Baby! og Razika.


Når Mikael Telle igjen tar opp virksomheten som festivalgeneral, kan man forvente seg å få sett både ukjente og mer etablerte bergensband. Tellé Festival nr. 1 arrangeres på Kvarteret i Bergen den 6. og 7. august, og øverst på plakaten står band som Blood Command, Razika (bildet), Casiokids, Chris Holm og Bloody Beach, men også til dels ubeskrevne blad i form av band og artister som Hands, Alexander von Mehren og Millions. Festivalen er ennå ikke fullbooket, så nye overraskelser innenfor rammene til det utvidede bergensmiljøet kan nok forventes. I følge presseskrivet, utelukkes det ikke fra sentralt hold at utenlandske band og artister med tiden kan bli booket til å spille på den nyoppstartede bergensfestivalen.

ANNONCE