Nyhet

Kritiseres for laber artistbooking

GAFFA.no - alt om musikk.

Lovet headliner med internasjonal appell - booket Razika, Jan Eggum og Real Ones.

Kulturdelen av det nært forestående verdensmesterskapet i sykling, hvor Bergen er vertsby, har fått mye kritikk den siste uken. Arrangørene gikk tidlig ut og lovet bergenserne headlinere med internasjonal appell, men har i stedet booket inn en rekke lokale artister som Razika (bildet), Jan Eggum, Dårlig Vane og Real Ones.

Fine artister i seg selv - men neppe internasjonale trekkplastre.


LES OGSÅ: Festivalgjengernes penger hoper seg opp hos kortselskap.

I en mye delt kommentar fra kulturredaktør i Bergens Tidende Frode Bjerkestrand forsvares artistene, mens kritikken rettes mot arrangørene av Sykkel-VM.

— Kritikken må rettes mot arrangørene. De kan ikke legge skjul på at kulturdelen av ett av verdens viktigste idrettsarrangement kom skjevt ut fra start, og at dagens liste bærer preg av det, skriver Bjerkestrand i sin kronikk.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Både åpningsseremonien og avslutningsseremonien til mesterskapet vil finne sted på Torgallmenningen i hjertet av byen neste måned - men det blir altså uten de aller største artistnavnene på plakaten.


BT-redaktøren er ikke overrasket.

— Alle som jobber i musikkbransjen, vet at internasjonale artister som Kygo, Alan Walker og AURORA er booket til store og lukrative jobber herfra og et par år fremover, skriver han videre i kommentaren.

LES OGSÅ: Stoppet konserten da kvinnelig fan ble antastet.


Sykkel-VM i Bergen arrangeres i perioden lørdag 16. - søndag 24. september.

Hele programmet for arrangementet finner du her.

ANNONCE