Nyhet

Swans til Parkteatret

Michael Gira og resten av bandet tar turen i november.

I dag kom nyheten om at det amerikanske post-punk-orkesteret Swans tar turen tilbake til Norge og Parkteatret. Bandet spilte sist gang i Norge på Rockefeller i mai i fjor, etter at de et halvt år i forveien hadde sluppet albumet «My Father Will Guide Me Up A Rope To The Sky», deres ellevte og foreløpig siste studioalbum.

Bandet ble dannet i New York i 1982 av sangeren, multiinstrumentalisten og frontmannen Michael Gira. Bandet ble tidlig kjent for sin nærmest bluesaktige tonalitet og jazzinspirerte instrumentering, og var tidlig en av foregangsbandene innenfor den såkalte no wave-sjangeren, en sjanger som etter hvert må sies å ha kollapset.

I 1997, etter å ha gitt ut ti album, trakk Gira ut støpselet for Swans. Frontmannen valgte å fokusere mer på sideprosjektet Angels of Light, som var et adskillig mer sedat og akustisk band enn Swans. I januar 2010 – etter å ha vært inaktivt som band i nærmere tretten år – dukket beskjeden «SWANS IS NOT DEAD» opp på bandet MySpace-side, og dermed var det hele i gang igjen. Ni måneder senere kom albumet «My Father Will Guide Me Up A Rope To The Sky». GAFFAs anmelder Finn P. Madsen ga albumet fem stjerner, og lot seg imponere over Giras kompromissløse comeback.

– Michael Gira lefler ikke for noen på dette majestetiske comebacket, hvor han uten å nøle kan sette seg tilbake på goth/industial-tronen med et av årets beste utspill, skrev Madsen.

I slutten av mai kunne Gira til nettstedet The Quietus røpe at et nytt album dessuten var på vei fra bandet. Plata har fått navnet «The Seer», og slippes 27. august i år.

– «The Seer» tok tretti år å lage. Det er kulminasjonen på alle tidligere Swans-album, eller noen annen musikk jeg har laget, været involvert i, eller har forestilt meg. Men det er uferdig, på samme måte som sangene er det. Sangene startet på akustisk gitar, og de ble deretter utbedret med (uvurderlig) hjelp fra mine venner, som deretter ble torturert og forført i studio, og nå avventer de ytterligere kannibalisme og tvangsforing som vi forbereder å oppføre live, hvor de vil mutere ytterligere, uendelig, og kanskje bli kassert i en liten stund, sa Gira.

Swans spiller på Parkteatret lørdag 24. november.

ANNONCE