Nyhet

Swans deler ny og vemodig låt i forkant av albumslipp

'The Glowing Man' er ventet å bli den siste skiven med bandets nåværende besetning.

Swan har tidligere kommet med flere forsmaker på albumet The Glowing Man, som slippes 17. juni og er som i flere presseskriv opplyses å bli den siste utgivelsen med den nåværende besetningen.

Nå er en ny låt også ute via bandets offisielle YouTube-kanal.

I en pressemelding som er gjengitt i Pitchfork uttaler frontmann Michael Gira (bildet) at han har skrevet låta When Will I Return? spesielt til sin kone Jennifer Gira som synger den. Ifølge ham er den "en hyllest til hennes styrke, mot og utholdenhet i møte med en dypt traumatisk opplevelse hun en gang hadde, og som hun fortsetter å overvinne daglig.


Forrige måned spilte Michael Gira to solokonserter i Bergen og i Oslo der noe av materialet fra det kommende albumet ble fremført.

Vår anmelder Per Henrik Arnesen var på plass under konserten i Bergen, og skrev blant annet følgende:

When Will I Return? er første smaksprøve. Han forteller at dette er en låt til sin kone, som sliter etter å ha blitt utsatt for vold for noen år siden. Gira legger ikke noe i mellom i teksten. Det er mørkt og direkte. People Like Us er den neste teaseren. Her lar han stemmen jobbe, gitaren forholder seg taus det meste av låten. Kanskje litt uferdig og ikke helt gjennomført, det låt litt tamt. Det gjør vondt bare å tenke på hvordan det vil låte når det massive lydteppet skal svøpes rundt låtene.


Les hele anmeldelsen fra Landmark i Bergen her.

Hør When Will I Return?:


ANNONCE