Nyhet

National Cypher 2012 – del 4

Fjerde og siste del av National Cypher 2012 lagt ut i dag, med stjernespekket lineup bestående av medlemmer av TP Allstars.

Siden GAFFA har postet de tre foregående delene av årets utgave av showcase-konseptet National Cypher, blir det for dumt om vi ikke gjør det denne uken, også. Spesielt dumt, siden denne delen i sin helhet er viet gamle, men fortsatt like vitale bakgårdskatter og ringrever fra det norske hiphop-miljøets blomstringstid på 1990-tallet. Rappere som man er vant med å høre på engelsk, trår nå til på morsmålet, og resultatet skal slettes ikke kimses av.

Opaque benytter anledningen som førstemann ut til å sette fokuset på sin for anledning svært fjonge dressjakke. Ellingsrudrapperen – som egentlig heter Morten Aasdahl Eliassen – ga i 2001 ut albumet «Gourmet Garbage» på Tee Productions, et album han ble nominert til en Spellemannpris for. I fjor fikk han et lite comeback på Jesse Jones' debutalbum «12 Blokker, 1 Vei Inn», da under pseudonymet Mae. Jesse Jones kan man for øvrig se i del 1 av National Cypher 2012.

Mandalsrapperen Son of Light  titulerer seg selv som en «litterær junkie», noe som kanskje er grunnen til at han parafraserer forfattere som Per Petterson. Son of Light – eller André Martin Hadland, som det står på Visa-kortet hans – debuterte med den klassiske utgivelsen «Deep Green» i 1997, den gang under navnet N-Light-N. Under Son of Light slapp han EP-en «The Homecoming (A return to family Values)», før han fikk et realt comeback i fjor høst med albumet «War of The Words».


Tvillingbrødrene André «Tech Rock» og Kevin «Karma» Eriksen fra Warlocks er sist ut i denne ukens del av National Cypher. Tvillingene har siden debuten med «Lyrical Marksmen» i 1995 gitt ut fem album. Deres siste het «The Neverending Story», og kom i 2005. Brødrene lagde også musikken til filmen «Sønner» fra 2006, mens Tech Rock også har funnet tid til en karriere som filmskuespiller – i 2010 kunne man nemlig se ham i rollen som Thomas Tendrup i Erik Skjoldbjærgs «Nokas».

ANNONCE