Nyhet

Meshuggah til Vestlandet

Det svenske ekstremmetallbandet besøker Vestlandet, Kvarteret og Folken i november.

Umeå-bandet Meshuggah har eksistert siden 1987. De platedebuterte med EP-en «Psykisk Testbild» i 1989, og slapp sitt første studioalbum, «Contradictions Collapse», i 1991. Siden den gang har de videreutviklet sitt lydbilde, som med tiden har blitt kjennetegnet av til dels matematiske og asymmetriske riff, sjangeroverskridende komposisjonsteknikk og en solid dose selvironi og humor.

23. mars i år slapp bandet sitt foreløpig siste studioalbum, «Koloss». GAFFAs anmelder Fritz Pettersen var strålende fornøyd med bandets sjuende langspiller, og flesket til med å gi fem stjerner til svenskene. Pettersen pekte på at bandet denne gangen hadde valgt et mer organisk lydbilde.

– Ved første gjennomlytting leverer «Koloss» mye av det man kan forvente av Meshuggah. Det er teknisk, beinhardt og aggressivt. Likevel er det noe som ikke stemmer med å bruke betegnelser som tidligere ville vært helt på sin plass. I likhet med forgjengeren «Obzen», framstår ikke «Koloss» fullt så futuristisk og maskinelt som tidligere utgivelser. Ikke for det, den nærmest perfekte presisjonen er der fremdeles - den bare smaker mer av kjøtt og blod, mente Pettersen.


Han fant også plass til å hylle metallbandets prinsippfaste standhaftighet i et miljø som hele tiden utsettes for angrep av tvilsomme formelementer.

– Gode kunstnere har ofte til felles en evne til å følge sine visjoner gjennom godt og vondt - på tross av alle slags forstyrelser. Meshuggahs kompromissløse uttrykk har stått støtt gjennom alt fra Fred Durst og hans begredelige kompanjonger, til både fødsel og begravelse av metalcore. Bandet er tilsynelatende totalt uberørt av omgivelsene. Det er en bragd ikke mange andre band i sjangeren deler i disse tider, skrev Pettersen i sin omtale av bandet.

Bandet gjester Folken i Stavanger onsdag 7. november og Det Akademiske Kvarteret i Bergen torsdag 8. november.


ANNONCE