Nyhet

Graveyard brygger sin egen øl

Svenskene kaster seg på alkoholtrenden.

Å fremstille sin helt egne, alkoholholdige drikke har i de siste årene blitt noe av en trend hos band og artister. Motörhead, Kent, Pink Floyd og Kiss er eksempel på band som har presset druer og lagd sin egen vin. I Norge har Satyricon-frontmann Sigurd Wongraven frontet seg selv som vinkjenner og vinprodusent med egne druemarker i Barolo-distriktet i Italia. Det er ikke bare metallmusikere som er glad i det sterke, også trønderrockerne i DDE spriter opp brandingen sin. I 2004 kom Likar No-konjakken, og i 2007 kom deres jubileumskonjakk, som feiret at gruppen hadde femtenårsjubileum. På grunn av sin runde smak, ble denne på folkemunne bare kalt «folkekonjakken».

Nå er det det gøteborgske rockebandet Graveyards tur til å innta Vinmonopolhyllene. Vin er kanskje ikke særskilt passende for årets Grammis-vinnere, så i dag slippes deres helt egne øl, som har fått navnet «Hisingen Brew».

– Det er et nokså uvirkelig prosjekt for oss, men vi er naturligvis utrolig stolte over å ha fått være med på å lage vårt eget øl. Resultatet skal man ikke kimse av, og både ølets smak og selve emballasjen oser av Graveyard. Det kjennes utrolig å kunne kjøpe vårt eget øl – i dobbel betydning – på Systembolaget, sier Graveyard i et presseskriv.


Ølet beskrives som «smaksrik, frisk og lys lager med en finstemt maltsmak». Brygget kan bestilles på Systembolaget fra og med i dag, men det er uklart om Vinmonopolet vil importere metallpilsen.

Navnet på Graveyards øl er ikke tilfeldig: Bandets siste album het nemlig «Hisingen Blues», oppkalt etter Sveriges fjerde største øy. Foruten en Grammis, fikk bandet også gull fra (svensk) P3 for årets rock/metall-skive.

Graveyard kan også oppleves live i Norge i sommer. Blant annet spiller svenskene på Slottsfjell i Tønsberg og på Bukta i Tromsø.


ANNONCE