Nyhet

Graveyard til Bukta

Svenske Graveyard har rykte på seg som et av de beste livebandene i Skandinavia - til sommeren spiller de på Buktafestivalen i Tromsø, i tillegg til allerede annonserte Slottsfjell.

Forrige uke kunne Buktafestivalen avsløre det aller første navnet til neste års festival, og nå er nummer to også på plass. Det er nok en svensk band, men som festivalen selv uttaler i pressemeldingen, så er det en god grunn til dette:

– «Søta Bror har vært leverandør av en rekke dyktige rockband som har gjort det stort både nasjonalt og internasjonalt opp igjennom årene. Med band som blant annet The Hellacopters, The Hives, The Cardigans i porteføljen, kan man ikke annet enn å bukke pent.» 

Festivalsjef Robert Dyrnes har lovord i massevis om de nye svenske yndlingene også:

– «Graveyard er for øyeblikket Nordens tøffeste rockband! De blander rockhistorie og nåtid på en glimrende måte. Graveyard har med «Hisingen Blues» gitt ut årets skive, og er i tillegg det beste live-bandet jeg har sett på år og dag.»

På lørdag spilte Graveyard på Stora Teatern, og våre kollegaer i svenske GAFFA var helt fra seg av begeistring. Journalist Tatiana Castillo Madrid sa blant annet følgende om konserten som fikk seks stjerner av seks mulige:

– «Jeg tror ikke noen kommer til å misforstå når jeg sier at Graveyards musikk er som skapt for konserter. Låtene har alt - tung bass, vanvittige trommesoloer, kombinasjonen av melankoli og djevelskap i vokalen til Joakim Nilsson - noe som forsterkes utrolig mye live.»

Mellom 19.-21. juli så er det Tromsø og Tønsberg sin tur når bandet besøker Bukta og Slottsfjell. Klikk på ønsket festival for billettinformasjon.

 

ANNONCE