Nyhet

Father John Misty til Norge

Det tidligere Fleet Foxes-trommeslageren spiller på John Dee i november.

Den særdeles produktive multiinstrumentalisten Joshua Tillman påkalte en del oppmerksomhet da han tidligere i år sluttet i ett av verdens beste band, Fleet Foxes, for å fokusere på egne prosjekter. Tidligere hadde amerikaneren gitt ut en sju album under navnet J. Tillman, over en periode på fem år.

Under pseudonymet Father John Misty slapp Tillman albumet «Fear Fun», som i skrivende stund tegner seg til å bli ett av de bedre utgivelsene i 2012. Tillman flyttet fra Seattle til musikalsk viktige Laurel Canyon i Los Angeles. Dalen var på 1960-tallet tilholdsstedet for mange av hippiebevegelsens store musikkpersonligheter, blant annet David Crosby, Stephen Stills og Joni Mitchell.

GAFFAs anmelder Espen Strunk ga «Fear Fun» fire stjerner, og mente at Tillmans alter ego var et man burde følge med på.

– Hvorvidt der er belegg for presseskrivets namedropping av George Harrison, Led Zeppelin og Roy Orbison så vel som Oscar Wilde og Charles Bukowski kan naturligvis til enhver tid diskuteres; vanskeligere er det å avvise at det faktisk er snakk om ganske begavet låtskriving og flott produksjon. At det har blitt fyrt opp noen fete i trehuset i den gamle hippiekolonien Laurel Canyon under innspillingen, er det neppe nogen tvil om, men det er ellers ingen blåøyd romantikk over disse 12 skarpe tagningene, hvor titler som «Fun Times In Babylon» og «Misty's Nightmares 1 & 2» rager høyest, skrev Strunk.

Onsdag 14. november står Tillman på scenen på John Dee. Billettene legges ut for salg i morgen.

ANNONCE