Nyhet

Del 1 av National Cypher 2012 lagt ut

Årets utgave av YouTube-fenomenet ble lansert i dag. Se blant annet Vinni, RSP og Jesse Jones overbevise i videoen.

Da National Cypher ble lansert for første gang i fjor, ble det en ubetinget suksess for pådriverne, til tross for at prosjektet ikke ble annonsert på forhånd. Åtte måneder senere hadde videoserien på tre deler generert mer enn en halv million seere.

Konseptet bak National Cypher går ut på at flere rappere og én DJ finner sammen – som oftest i en gruppesetting – hvor rapperne fremfører hvert sitt vers over en beat som har blitt klargjort av DJ-en.

National Cypher har ikke noe uttalt konkurranseaspekt, men konseptet fungerer mer som en måte for unge og fremadstormende rappere å vise hva de er gode for, og en arena for mer etablerte rappere å bevise at de fortsatt har det som skal til for å kalle seg rappere.


I fjor ble det altså arrangert tre runder, hvor rappere som Jaa9, OnklP, Joddski, Karpe Diem og Don Martin deltok, i tillegg til nykommere som LidoLido, Dreamon og Envy.

Del 1 ble lagt ut i dag. Hver fredag vil en ny del bli lagt ut på YouTube. Skal man tro ryktene, vil en av de neste delene blant annet involvere en rekke travere som tidligere ikke har rappet på norsk.

I klippet under kan man se Vinni, Jesse Jones, RSP (bildet, til høyre), Kenneth Engebretsen og Nils m/ Skills rappe over en beat av Tommy Tee. God helgestemning!


ANNONCE