Nyhet

The White Stripes-singel solgt for over 75.000 kroner

Sjelden singel fra Roskilde-aktuelle Jack Whites nå oppløste band solgt på auksjon.

Vinylsingelen er en av bare femten nummererte eksemplarer, hvis omslag er lagd av Jack White og Italy Records-eieren David Buick. Sjutommeren ble utgitt i 1998, og var detroitduoens andre singel noen sinne. Singelen inneholder låtene «Lafayette Blues» og «Sugar Never Tasted So Good».

Ironisk nok klarte ikke Jack White å få solgt singelen, da han tilbydde den for seks dollar på en White Stripes-konsert i Detroit for en del år siden. Nå havner den også hos en privat samler, som i følge NME har betalt 12.700 dollar for vinylflaket.

– Jeg husker jeg sa til kompisen min: «Ingen kommer til å kjøpe denne skiva for seks dollar – det er alt for mye penger». Så skjer altså dette, sa White til NME.

Jack White har siden han la The White Stripes brakk i 2011, sysselsatt seg med diverse samarbeidsprosjekter, samt sin egen solokarriere. Den 23. april i år slapp han sitt debutalbum «Blunderbuss», som han både spilte inn og produserte for egen hånd i sitt Nashville-studio. GAFFAs redaktør Øyvind Rones mente at skiva var det beste White hadde lagd siden han med Meg White kom med skiva «Elephant» i 2003.

– Whites signatursound er blant de sterkeste vi har i dag, ikke minst på grunn av den karakteristiske vokalen. En så markant stemme ender ofte som en selvparodierende vits. Og selv om Jack White ikke byr på noe nytt i så måte, gjør det ikke noe når man er en låtskriver av såpass høy klasse, konkluderte Rones i sin anmeldelse, som du kan lese i sin helhet her.

White er også aktuell som artist på årets Roskilde-festival. I morgen klokken 22.30 går han på Orange Scene sammen med sitt band, formodentlig med en lubben seddelbunke brennende i bukselomma.

 

ANNONCE