Nyhet

Pet Shop Boys besøker Tromsø og Stavanger

Den britiske elektropopduoen tar turen til både Rått og Råde og Døgnvill i august. Tromsøfestivalen avslører nye navn på programmet allerede i morgen.

I dag kunne både Tromsø-festivalen Døgnvill og Stavanger-festivalen Rått og Råde melde at de har sikret seg den britiske elektropoduoen Pet Shop Boys som headlinere til årets festival. Duoen Neil Tennant og Chris Lowe slo seg opp på åttitallet, og leverte etterhvert eviggrønne klassikere som «West End Girls», «Always On My Mind», «Domino Dancing» og «Go West».

Bak begge festivalene finner man Air Productions. Selskapet stod også bak Kollen, som ble arrangert i slutten av juni.

Både Døgnvill og Rått og Råde arrangeres fra 23. til 25. august, og publikum i både Tromsø og Stavanger kan i tillegg til Pet Shop Boys få med seg artister som Kent, Katie Melua, LMFAO, First Aid Kit, Jarle Bernhoft med band, Turboneger, Marit Larsen, Donkeyboy og LidoLido, for å bare nevne noen artister fra de svært mangfoldige programmene.


Rått og Råde har også sikret seg et ikke ubetydelig trekkplaster i form av evigunge Patti Smith, skotske Mogwai og livegigantene i Bigbang, i tillegg til lokalt forankrede artister som Stavangerensemblet (som spiller det klassiske debutalbum «Ta Ein Kjangs!» i sin helhet) og Purified in Blood. Også Døgnvill satser på lokale artister. Tromsø-bandet Cazadores har fått mye skryt for sin storslåtte pop, og spilte sist på Slottsfjell, men er nå klare for hjembyen.

Mens Rått og Råde nå har fylt ut programmet sitt, har ikke Døgnvill booket seg helt ferdig. Døgnvillsjef Hogne Rundberg virker å være fornøyd med å få Pet Shop Boys til Nordens Paris, skal man tro presseskrivet riktig.

– Vi gleder oss enormt til å få Pet Shop Boys til Døgnvill 24. august. De føyer seg inn i rekken av store artister som har herjet på hitlistene over hele verden og som kommer til Tromsø takket være Døgnvill. Det blir fest! skriver Rundberg, som samtidig avslører at flere artister vil bli føyd til programmet. Dette vil skje allerede i morgen.


ANNONCE