Nyhet

Maya Vik forlater Montée

Soloaktuelle Maya Vik offentliggjorde i dag at hun trekker seg ut av Montée - fem år etter at hun var med på å starte bandet.

For fem år siden startet eventyret med Montée, og debutalbumet «Isle Of Now» som kom i 2009, skaffet bandet en Spellemann for årets beste popgruppe. Også oppfølgeren «Rendition Of You» fra 2011 ble nominert til samme pris. Maya Vik var en av de som var med på å starte bandet, men nå har hun bestemt seg for å slutte.

– Det har vært en fantastisk tid, en jeg har tilbragt med mine beste venner, men nå ønsker jeg å bruke mer tid på egne prosjekter, skriver en kortfattet Maya Vik i en melding lagt ut på plateselskapet Oslo Records sin hjemmeside i dag.

Hun understreker at alle i bandet fortsatt er gode venner, og at det ikke ligger noen dramatikk bak avgjørelsen. Medlemmene i Montée driver også med hver sine prosjekter ved siden av, vokalist Anders Tjore har både Turns og The Apricot, gitarist Erlend Mokkelbost har KILLL, og Maya Vik slapp sitt første soloalbum i oktober 2011, og har et nytt album på trappene allerede nå i august.


Det betyr imidlertid ikke slutten for Montée, men hvem som kommer til å erstatte Vik er foreløpig ikke klart.

I det neste nummeret av GAFFA, som er på gaten 24. august, kan man lese et intervju med Maya Vik i forbindelse med hennes nye soloalbum, «Bummer Gun». Hver onsdag i juli har hun gitt ut en ny singel fra det kommende albumet. Og for bare et par måneder siden dukket det også opp en video til «Shoplifter», den siste singelen fra debutalbumet «Château Faux-Coupe». Klippet er en videoinstallasjon fra utstillingen i forbindelse med det forrige albumet.


ANNONCE