Nyhet

Storm rundt Taake

Juryen får gjennomgå etter at det har blitt satt søkelys på de islamkritiske tekstene til det Spellemannsnominerte svartmetallbandet Taake.

Taake går aldri forsiktig i gangene når de slipper plate, og Spellemannsnominerte «Noregs Vaapen» får nå kritikk for sitt islamkritiske innhold. Med låten «Orkan» som inneholder tekstlinjer som «til helvete med muhammed og muhammedanerne» og «hardt mot hardt - nå våkner Norge snart» rettes det kritikk mot Spellemannsjuryen som har nominert Taake i kategorien Årets Metal.

Juryleder Marte Thorsby svarer på kritikken i et intervju med Aftenposten:

- Juryen skal utelukkende vurdere utgivelsen, og ikke opptredener eller livsførsel for øvrig. Vi har full ytringsfrihet i Norge, og en spellemannjury vil ikke på noen måte sensurere innhold.

Dette er heller ikke første gangen Taake er i hardt vær, under en konsert i Essen i Tyskland i 2007 kom vokalist Høst, eller Ørjan Stedjeberg som han egentlig heter, ut på scenen med et hakekors tegnet på kroppen. Dette førte til at bandet måtte avlyse resten av datoene på turnéen. Etter hendelsen kom følgende beskjed fra bandet:

"...we truly apologize to all of our collaborators who might get problems because of the Essen swastika scandal (except for the Untermensch owner of that club; you can go suck a Muslim)!"


ANNONCE