Nyhet

Norske Taake må ha ekstra sikkerhet på USA-turné

GAFFA.no - alt om musikk.

Antifascister har gått til krig mot bandet på sosiale medier.

Det er Dagbladet som nå melder at det norske bandet Taake har sett seg nødt til å hyre inn ekstra sikkerhet på den kommende USA-turnéen etter nettstorm.

I går kunne vi melde at den amerikanske rapperen Talib Kweli nekter å spille en planlagt konsert på Riot Room i Kansas City fordi spillestedet har booket det norske metalbandet. Han mener ifølge Pitchfork at de har tilknytninger til «hvit nasjonalisme».

LES OGSÅ: Er disse fem musikkbransjens fremtid i Norge?

Bakgrunnen for dette er blant annet at Taakes frontmann Ørjan «Høst» Stedjeberg (bildet) under en konsert i 2007 kom ut på scenen med et hakekors tegnet på kroppen. Etter hendelsen har bandet beklaget gjentatte ganger og understreket at de ikke er et rasistisk band.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Bandet fikk også kritikk for det Spellemann-nominerte albumet Noregs Vaapen fra 2011 for «islamkritisk innhold», blant annet på grunn av låten Orkan, som inneholder tekstlinjer som «til helvete med muhammed og muhammedanerne» og «hardt mot hardt - nå våkner Norge snart». Det ble også rettet kritikk mot Spellemann-juryen som hadde nominert bandet i kategorien Årets Metal.

Oppvarmeren har trukket seg

Turnémotstanden startet i forrige uke da den ytterliggående antifascistiske bevegelsen Antifa publiserte et bilde av vokalisten på Twitter med oppfordring om boikott og beskyldninger om at Taake er et høyreekstremt band.

Bandets planlagte konserter i New York og Chicago ble nylig avlyst.

Etter dette har bandet delt et innlegg på sin offisielle Facebook-profil hvor de forklarer hendelsen fra 2007 og samtidig understreker at Taake ikke er et rasistisk band.

LES OGSÅ: Lurte Spotifys system - tjente millioner.

De har 25-årsjubileum i år, og i mars og april legger de ut på en større USA-turné.

— Av 17 planlagte konserter er kun noen få blitt avlyst. Men andre bookingaktører har kommet på banen, så foreløpig ser det ut til at vi fortsetter med full uttelling uansett, sier frontmannen i en kommentar til Dagbladet.

ANNONCE