Nyhet

Avlyser konsert på grunn av norsk band

GAFFA.no - alt om musikk.

Den amerikanske artisten avlyser konsert fordi spillestedet har booket det norske bandet Taake.

Rapperen Talib Kweli (bildet) nekter å spille den planlagte konserten på Riot Room i Kansas City. Grunnen til det er at spillestedet har booket det norske metalbandet Taake, som han mener har tilknytninger til «hvit nasjonalisme». Det skriver Pitchfork.

LES OGSÅ: Nå vil de revolusjonere konsertbransjen.


Bakgrunnen for dette er blant annet at Taake-frontmannen under en konsert i 2007 kom ut på scenen med et hakekors tegnet på kroppen. Etter hendelsen har bandet beklaget gjentatte ganger og understreket at de ikke er et rasistisk band.

Flere Taake-konserter i USA har blitt avlyst

Bandet fikk også kritikk for det Spellemann-nominerte albumet Noregs Vaapen fra 2011 for «islamkritisk innhold», blant annet på grunn av låten Orkan, som inneholder tekstlinjer som «til helvete med muhammed og muhammedanerne» og «hardt mot hardt - nå våkner Norge snart». Det ble også rettet kritikk mot Spellemann-juryen som hadde nominert bandet i kategorien Årets Metal.


LES OGSÅ: «Kvelende poetisk».

Bandets konserter i New York og Chicago ble nylig avlyst, angivelig av samme grunn. I den forbindelse la vokalist Høst ut et innlegg på bandet offisielle Facebook-profil hvor han forklarer hendelsen fra 2007 og samtidig understreker at Taake ikke er et rasistisk band.

Se meldingen nedenfor.


Artikkelen fortsetter under Facebook-innlegget.

I Kwelis offisielle uttalelse om konsertavlysningen sier han blant annet at han synes det er forferdelig at Riot Room nekter å beklage at de har booket bandet.


— Jeg ville ikke følt meg trygg ved å ha teamet mitt, familien min og fans på et spillested som sympatiserer med hvit nasjonalisme. Så jeg har avlyst konserten, sier han videre.

LES OGSÅ: Forskning: Bassisten er viktigst.

I et nylig intervju med Metal Insider kommenterte Høst kritikken de har opplevd i løpet av flere år: «å presentere oss som 'nynazister', 'åpent rasister,' 'bærende av hakekors' (i flertall, akkurat som det er noe jeg ofte gjør), og så videre, er regelrett løgn.»


Oppdatering: Bandet må ha ekstra sikkerhet på den kommende USA-turnéen.

ANNONCE