Nyhet

Jokke & Valentinerne i nyoppusset versjon

Klassiske utgivelser fra Jokke & Valentinerne tilgjengelig på vinyl, for første gang siden de opprinnelig ble gitt ut.

De fem studioalbumene fra Jokke & Valentinerne; «Alt kan repareres» (1986), «Et Hundeliv» (1987), «III» (1990), «Frelst» (1991) og «Alt kan repeteres» (1994) har fått pusset opp både lyd og visuelt uttrykk, og gis ut på vinyl. Det er Big Dipper og Jokkes eget plateselskap JEPS som samarbeider om utgivelsene, heter det i en melding på Big Dippers nettside.

De nye utgivelsene er gjort på grunnlag av de originale mastertapene, som har vært lagret hos Nasjonalbiblioteket. Tapene har blitt mastret på nytt, og det samme gjelder den originale coverarten. Christopher Nielsen, Joachims bror og en viktig del av Jokke & Valentinerne via sine visuelle bidrag, har selv foretatt «oppussingen» av coverarten.

I tillegg til Christopher Nielsen har de originale Valentinerne May-Irene Aasen og Håkon Torgersen også vært involvert i arbeidet.  

På Big Dippers nettside kan man lese en melding fra Christopher Nielsen. Her sier han blant annet følgende:


«At Jokke & Valentinerne var et gjennomarbeidet konseptualistisk bandprosjekt har gått de fleste hus forbi… Mange fikk ikke med seg at "Jokke" var ment å være en konstruert skikkelse i tråd med Bowies' Ziggy Stardust. At ideen med å ha omslagsdesign i samme strek på alle albumene, var beslektet med Roxy Music' konsept med halvnakne kvinner på coveret, gikk enda flere hus forbi. Det å utstyre alle albumene med et tegneseriehefte, skulle banke inn ideen om "Jokke" som en konstruert tegneseriefigur med hans to Valentinere på nye eventyr, flust med bransjekommentarer, ironisering over superstjerne drømmen og kynismen i plateindustrien. Det ble ikke banka godt nok inn. At disse kommentarene skulle vise seg å bli en Life Imitates Art oppfylt profeti, kan man med blandende følelser se tilbake på i dag, 11 år etter at Joachim døde.»

Hele uttalelsen fra Christoper Nielsen kan leses på Big Dippers nettside. Her kan man også bestille «Alt kan repareres» og «Et hundeliv», som slippes fredag 20. januar via Big Dipper Distribusjon. Utgivelsene blir også tilgjengelig i alle landets vinylførende butikker. «III», «Frelst» og «Alt kan repareres» vil deretter gis ut kronologisk med et par måneders mellomrom. Nøyaktig utgivelsesdatoer er ikke tilgjengelig for øyeblikket. 

ANNONCE