Nyhet

Feirer 10-årsjubileum med ny oppsetning

GAFFA.no - alt om musikk.

Det tar aldri slutt for Jokke-musikalen «Verdiløse menn»: Nå lokker Nationaltheatret med nypremiere 11. mai – ti år etter urpremieren.

Forestillingen av Christopher Nielsen, bygget rundt den avdøde broren Joachim Nielsens evige rockelåter, ble kåret til «2000-tallets beste teateroppsetning» av VG. Christopher Nielsen høstet både Heddapris og Ibsenpris for manuset.

LES OGSÅ: Norske Sigrid topper BBCs prestisjefulle kåring.


Etter at «Verdiløse menn» først hadde urpremiere på Torshovteatret i 2008, har den vært satt opp flere ganger – senest i 2015, og alltid til utsolgte hus. Da samlet de gamle troppene seg på ny, mens Valentourettes med Petter Pogo, Runar «Kula» Johannesen og Petter Baarli spilte Jokke-klassikere så høyt de fikk lov til.

Denne gangen feirer Nationaltheatret tiårsjubileet, meldes det.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Billettsalget til maioppsetningene er allerede i gang. Det er lagt ut 12 forestillinger frem til og med 11. juni.


Stykket åpner slik: Goggen sitter aleine hjemme, er selskapssjuk og konstaterer at gamle kompiser har fått seg jobb eller dame. Kleggen er imidlertid ledig, og dukker etter hvert opp med en sixpack med øl, med Knugern på slep, og med litt av en nyhet. Deretter flettes rockelåtene inn i historier om damer og dop, tigging og øl, døde venner og udødelig kameratskap.


LES OGSÅ: First Aid Kit er tilbake etter krisen.

Regi er som før ved Anders T. Andersen, og på rollelisten står Jan Sælid, Marte Engebrigtsen, Gard Eidsvold, Kim Sørensen og Per Egil Aske/Finn Schau.

(©NTB)


ANNONCE