Nyhet

Bukta med storslått avslutning på sommerens festival

Det nærmeste man kommer de fire store i norsk rock - på en og samme dag.

Det er duket for en skikkelig festkveld når 2016-utgaven av Bukta går inn i historien lørdag 23. juli. Festivalen har nemlig sikret seg Raga Rockers (bildet), DumDum Boys, DeLillos og Valentourettes på plakaten denne dagen. Sistnevnte er som mange sikkert vet et hyllestband bestående av musikere som delte scene med Joachim 'Jokke' Nielsen i forskjellige bandkonsellasjoner på 80- og 90-tallet.

Til sammen ble disse fire ofte kalt 'de fire store' i norsk rock, og det er ingen tvil om at det blir allsang på Tromsø-festivalen denne kvelden.

— For oss som har vokst opp med norsk rock på 80- og 90-tallet, så formet disse bandene vår oppvekst på en måte som ikke kan forklares i få setninger. Selv om Jokke ikke kan være med denne dagen, håper vi at vi alle kan kle oss tøffe i pysjamas og være som maskiner i Nirvana, når vi hyler oss hese og brøler "Ketchup på skjorta og sennep i ræva" i Telegrafbukta til sommeren! Det ligger i hvert fall an til å bli en kveld med mange låter som veldig mange har et forhold til, skriver bookingsjef Robert Dyrnes i en pressemelding i anledning slippet.


De fire bandene deler for øvrig også scene på den lille festivalen Rondaståk som arrangeres i Rondane i Oppland en måned før Buktafestivalen. Ifølge VG blir dette første gangen de fire bandene opptrer samme kveld.

Bukta har for øvrig sikret seg fine navn som Iggy Pop, Gogol Bordello og Sondre Justad til årets program. Festivalen går av stabelen 21. - 23. juli.


ANNONCE