Nyhet

Statoilstipendet til Bernhoft

Det mye omdiskuterte Statoilstipendet på én million kroner gikk i helgen til Jarle Bernhoft.

For femte år på rad delte Statoil ut én million kroner til en heldig norsk artist under by:Larm. Målet med prisen er å finne den norske artisten som har størst potensiale til å nå ut til et større publikum i utlandet. Vinneren ble bestemt av en jury bestående av Espen Lind, Pernille Torp Holte, Harald Wiik, Ivar Peersen og Kathrine Synnes Finnskog. Juryformann var Espen Lind.

Årets stipend gikk til Jarle Bernhoft, og det skjedde på samme scene og kveld som de tidligere vinnerne - Ida Maria, Mathias Eick, Ingrid Olava og Kvelertak - gjorde konserter. I kampen om millionen måtte navn som Sondre Lerche, Mayhem, Montée og Team Me se seg slått. Det ble mye diskusjoner rundt sistnevnte da bandmedlem Synne Øverland Knutsen trakk seg fra bandet på grunn av uenigheter rundt det å være nominert til prisen.

Bernhoft har allerede begynt å få feste flere steder i utlandet, blant annet i Danmark og Tyskland. Hit går også turen snart, når Bernhoft legger ut på ny turnérunde i forbindelse med sitt svært populære album «Solidarity Breaks» fra 2011. Albumet har blant annet skaffet han pris for Årets Mannlige Artist og Årets Spelleman under Spellemannprisen i januar. Denne prisen ble for øvrig delt ut på samme scene, Folketeateret i Oslo.

ANNONCE