Nyhet

Mercury-prisen er utdelt

Debutantene Alt-J stakk av med den svært prestisjefulle musikkprisen.

Som vi i går kunne melde, ble den musikkprisen Mercury Prize delt ut i går kveld. Prisen deles ut hvert år, og gis til det bandet eller den artisten som har gitt ut årets beste album i Storbritannia og Irland. I går gikk den store prisutdelingsseremonien av stabelen, og vinnerne ble indiepopbandet Alt-J (bildet) for deres debutalbum, «An Awesome Wave».

Det kritikerroste albumet kom på gaten i mai, og kan nå forvente seg en økning i salget på grunn av den ekstra oppmerksomheten som følger med når et band eller en artist vinner den prestisjefylte prisen. Dessuten mottar Alt-J en pengepremie på 20.000 pund, som er drøyt 185.000 kroner.

Selv om Alt- J på forhånd var den store favoritten til å vinne Mercury Prize, lå artister som Richard Hawley, Plan B, Django Django, Michael Kiwanuka og Jessie Ware også godt an til å stikke av med seieren.


Det er i år tjue år siden Mercury Prize ble utdelt for første gang. Vinneren var da Primal Scream, som fikk prisen for sitt toneangivende og klassiske album «Screamadelica». I fjor var det PJ Harvey som vant, takket være hennes album «Let England Shake», og med det er hun den eneste artisten som har vunnet prisen to ganger. Om man skal nevne et knippe andre tidligere vinnere av prisen, kan man nevne Suede (i 1993 for albumet «Suede»), Franz Ferdinand (i 2004 for albumet «Franz Ferdinand»), Arctic Monkeys (i 2006 for «Whatever People Say I Am, That's What I'm Not») og The xx (i 2010 for albumet «XX»).

Se Alt-J uttale seg om prisutdelingen under:

NME - Alt-J - 'Winning Was A Huge Surprise' on MUZU.TV


ANNONCE