Nyhet

Kråkesølv-trommeslager slutter

Thomas Litangen annonserte i dag at han har spilt sin siste konsert med bandet.

I dag kunngjorde Kråkesølv-trommeslageren Thomas Litangen (bildet, beige jakke) at han er ferdig i Bodø-bandet, melder Dagbladet. På sin Facebook-side kunne han meddele følgende:

– Kjære alle sammen. I går spilte jeg min siste konsert med Kråkesølv. Det har vært fem fantastiske år, og jeg har fått oppleve en million ting jeg aldri kunne forestilt meg da vi starta opp. Nå har jeg bestemt meg for å slutte i bandet. Grunnen er ikke mer dramatisk enn det at jeg ønsker å prioritere andre prosjekter i tiden fremover, og vi er fortsatt gode venner. Petter, Fredrik og Kristoffer kommer til å fortsette som før, og jeg er overbevist om at de vil finne en bra fyr til å ta over trommestolen. Takk for alt så langt – vi sees ved neste korsvei, skrev Litangen.

Litangen har spilt slagverk på alle av bandets tre album. Kråkesølv debuterte i november 2009 med albumet «Trådnøsting», som høstet til dels svært gode kritikker. Deres foreløpig siste album het «Alle Gode Ting», og ble sluppet i midten av september i år.


Albumet ble anmeldt av GAFFAs Monika Tøraasen, som mente at albumet var av god kvalitet, men ikke bydde på noen overraskelser.

– Det finnes enkeltlåter på dette albumet som fester seg til hjernebarken og får oss til å synge med samtidig som beina tråkker takten. En av disse sangene er «Stødig Som En Bauta», som er en god og fengende poplåt. Men det ender midt på treet. God kvalitet og et par sanger med hit-potensiale, men dessverre for lite variasjon. Det føles som jeg allerede har hørt de fleste av sangene på dette albumet tidligere, og jeg hadde håpet på noen overraskelser underveis – disse dukker dessverre ikke opp, skrev Tøraasen, og ga albumet tre stjerner.

Litangen er ikke den eneste i Kråkesølv som har sideprosjekter. Gitarist, vokalist og låtskriver Fredrik William Olsen slapp i mai soloalbumet «Hver Gang Æ Græv», hvor han stod som eneste utøver på en rekke av låtene.


Trommeslageren har tidligere vært leder for X Rockeklubb i hjembyen, og han har dessuten vært involvert i Bodø Hardcorefestival, som arrangeres hvert år i november.

Kråkesølv skal spille på bransjefestivalen by:Larm i februar. Hvem som tar over trommestikkene etter Litangen, er som sagt fortsatt uvisst.

ANNONCE